Unge skal på kursus: Kommune vil bekæmpe den hårde tone blandt unge

Faxe Kommune har inviteret alle 8. klasses lærere og skolepsykologer til kursus i, hvordan de skal lære unge at tale pænt til hinanden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Ord som fuck, kælling og idiot bliver ofte brugt, når unge taler med hinanden, og det vil Faxe Kommune nu forsøge at ændre på.

Derfor er alle 8. klasses lærere og skolepsykologer i Faxe Kommune blevet inviteret til kursus, hvor de skal præsenteres for undervisningsmaterialet Kærlig Talt, som er målrettet de ældste elever.

- Mange af de unge har ikke redskaberne til at kommunikere ordentligt, for der er så meget, der fylder indeni dem. Målet er at styrke den respektfulde kommunikation blandt de unge og lære dem at håndtere svære følelser, siger Anders Kofoed Pedersen fra Center for Familieudvikling, der er foredragsholder på kurset Kærlig Talt.

quote Det er ikke ment ondt. For det meste i hvert fald.

Carl Rundkvist, elev i 8.a på Møllevangskolen i Rønnede

- Det er ikke ment ondt

Før undervisningsmaterialet tages i brug skal kursisterne selv prøve øvelserne.

- Hele materialet er super godt bygget op, så det er håndgribeligt at gå til, siger Tanja Dalsgaard, som er lærer på Møllevangskolen i Rønnede.

Det er ofte på internettet, at bandeord og skældsord får frit løb, men også i klasselokalet er tonen hård. De unge selv synes dog ikke, at det er noget, som gør dem kede af det.

- Det er ikke ment ondt. For det meste i hvert fald. Hvis man for eksempel siger, hold kæft, hvor er du en spade, fordi du eksempelvis væltede over noget, så er det ikke ment, som om personen er dum, det er bare en vane, siger Carl Rundkvist, som er elev i 8.a på Møllevangskolen i Rønnede.

Det er Mary Fonden og Center for Familieudvikling, der står bag kurset.


Nyhedsoverblik