Voldtægt af hest skaber frygt (Video)

Heste-ejere på Stevns er chokerede over julens voldtægt på en bare 18 måneder gammel hest. I dag forberedte de sig på det værste - nemlig at voldtægtsmanden slår til igen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Birgitte Petersen havde aldrig i sin vildeste fantasi forestillet sig, at det kunne gå så galt, som det gjorde julenat.

- Jeg er mest ked af det lige nu, fortæller den rystede heste-ejer fra Stevns.

Siden den nat hendes 18 måneder gamle hest, La Chance, blev bundet og voldtaget af en ukendt gerningsmand, har hun været bange for at bevæge sig hen til stalden efter solnedgang.

- Jeg låser min stald hver dag, fordi jeg er frygter, at det kan ske igen, siger Birgitte Petersen og rækker La Chance en gulerod.

[video:video_mangler:091229_foel_misbrugt.flv]

På staldvæggen over hende sidder den sensor-styrede lampe, der lyste i flere minutter, mens voldtægtsmanden bandt den ene af Birgitte Petersens tre heste. Udenfor fandt manden den havestol, han sandsynligvis brugte, mens han misbrugte unghesten. Hesteejeren mistænker ham for at være en mand med kendskab til heste. Indenfor dansede Birgitte Petersen lykkeligt uvidende rundt om juletræet med sin familie, der bor i et stuehus et stykke væk far stalden. 

- Jeg tror ikke, at det er en tilfældig mand, der på vej hjem i en julebrandert får lyst til et stort dyr. Hesten er stor, og for at kunne tumle den må han være vant til at have heste i hænderne, siger hun og klapper La Chance, der - under interviewet - stikker sit hoved ud af stadvinduet.

Birgitte Petersen er forarget.

- Det er kun et sygt menneske med en syg tankegang, der kan forgribe sig sådan på en hest, mener hun.

Kvinden fra Stevns er ikke alene om forargelsen. Lidt længere nede ad vejen ligger den lokale rideklub. Det er Torben Hansen, der ligger stald til klubben.

- Det er uforståeligt. Der må være andre måder at få tilfredsstillelse på. Måder, der ikke skader dyr, siger han og ryster på hovedet.

For at forhindre flere voldtægter har Birgitte Petersen nu tænkt sig at video-overvåge sin stald. I rideklubben har de overvejet at låse stalden af. Men indtil videre er det blevet ved tanken.

- Det dur ikke at låse dyrene inde, hvis der skulle opstå en brand, men i øjeblikket holder vi ekstra meget øje med hvem, der bevæger sig rundt på vores ejendom, siger han.

Politiet opmuntrer eventuelle vidner til heste-voldtægten til at ringe 114.

- Det her er ikke drengestreger, fastslår Carsten Andersen fra Midt- og Vestsjællands Politi. Han fortsætter:

- Vi vil have den her sag opklaret. Brud på dyreværnsloven af den her karakter er noget, vi ser på med stor alvor.

Hjemme hos Birgitte Petersen er hoppen, der er moren til unghesten, næsten mere chokeret end sin unge. Efter voldtægten kunne dyrlægen ikke få lov til at undersøge hesten, fordi den med ejerens egne ord var "helt hysterisk".

La Chance er lige nu i behandling for de skader, dyret har fået i skede og anus.