Voldsom halmbrand brænder videre på andet døgn

En stor brand i en halm-lade på Stevns brænder videre, mere end et døgn efter branden blev opdaget. Det er lykkedes at redde nærliggende bygninger.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det brænder stadig under ruinerne af en stor halmlade på Kirkelodderne i Store Heddinge på Stevns, der nu brænder på andet døgn.

Den knap 400 kvadratmeter store lade var fyldt til loftet med bigballer, da branden brød ud onsdag formiddag.

Det oplyser beredskabschef Jan Kristiansen fra Stevns Brandvæsen.

- Vi arbejder stadig med slukningsarbejdet, men kan konstatere, at det er lykkedes at redde de omkringliggende bygninger, siger han til TV2 ØST.

Han siger, at branden nu er under kontrol - og at det nu primært er slukningsarbejde, som brandfolkene arbejder med.

Stor indsats

Der har været indsat 32 brandfolk i slukningsarbejdet – blandt andet fra Stevns Brandvæsen, Faxe Brand og Redning og Falck. Dertil kommer en større gruppe værnepligtige fra beredskabsstyrelsen, som har bistået brandvæsnerne – blandt andet tog de sig af slukningsarbejdet i nattetimerne.

- Det er en besværlig slukning, fordi vandet løber væk fra halmen. Derfor brænder det langsomt ud, mens vi sørger for, at det sker kontrolleret, siger Jan Kristiansen.

Ifølge Midt- og Vestsjællands Politi er der placeret et brændefyr i laden. Når branden er slukket skal politiets teknikere undersøge, om det er skyld i branden.