Venstre-mand glæder sig over omkamp om borgmesterpost

Onsdag aften stod det klart, at Venstre skal finde en ny borgmesterkandidat i Stevns Kommune. Det var et af byrådsmedlemmerne godt tilfreds med.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den interne splid i Venstres gruppe på Stevns førte onsdag aften til, at der skal findes flere kandidater til posten som borgmester i Stevns Kommune.

Internt i partiet har der længe hersket uenighed om, hvorvidt den nuværende borgmester, Mogens Haugaard Nielsen (V), skal være Venstres førstevalg til posten som borgmester, når der er kommunalvalg i november.

Men på Venstres generalforsamling onsdag blev det vedtaget, at der skal afholdes et nyt opstillingsmøde, hvor man vil vælge en borgmesterkandidat.

Og John Dalsgaard Jensen (V), som er byrådsmedlem i Stevns Kommune, er godt tilfreds med den beslutning. 

- Det giver god mening, vi nu får et nyt opstillingsmøde på den baggrund, der blev lagt frem omkring forslaget fra forskellige sider og fra forslagsstillerne, siger John Dalsgaard Jensen til TV ØST.

Vil have flere kandidater i spil

I august sidste år fik Mogens Haugaard Nielsen (V) ellers et lille flertal fra Venstres medlemmer til at være partiets borgmesterkandidat på Stevns. Derimod valgte bestyrelsen enstemmigt modkandidaten, Martin Steen Andersen, som også stillede op.

Men nu skal et ny opstillingsmøde gøre det muligt for flere at stille op til posten som Venstre spidskandidat på Stevns. Og den mulighed talte John Dalsgaard Jensen meget varmt for onsdag aften.

- Jeg udtrykte jo derinde, at der var for få kandidater sidst. Det blev et spil mellem Mogens (Haugaard Nielsen, red.) og Martin (Steen Andersen, red.), og jeg synes, det er en god idé, at der kommer flere kandidater i spil, siger John Dalsgaard Jensen (V).

Det nye opstillingsmøde bliver afholdt 28. februar.