Venstre-formand om oprør: Jeg føler mig ført bag lyset

Formand for Venstre på Stevns, Birger Hauge forstår ikke, hvorfor et flertal i Venstres gruppe på rådhuset vil af med borgmester, Mogens Haugaard nu.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et snævert flertal i Venstre bakkede tilbage i august op om Mogens Haugaard (V) som partiets spidskandidat til borgmesterposten.

Dermed skulle der være ro i partiet efter flere års stridigheder i Venstres gruppe i kommunalbestyrelsen.

quote  Hvorfor var der ikke nogen af dem, der sagde noget ved sidste opstillingsmøde?

Birger Hauge, formand, Venstre Stevns

Men nu vil fem gruppemedlemmer af Venstre i Stevns' kommunalbestyrelse stemme for endnu et opstillingsmøde om borgmesterposten. 

Formanden for Venstre Stevns, Birger Hauge forstår ikke, at kritikken af borgmesteren først kommer frem nu - knap fem måneder efter opstillingsmødet i Strøbyhallen 30. august.

Her forholdt Venstregruppen sig nemlig neutralt til afstemningen og fejrede efterfølgende resultatet ved at skåle med Mogens Haugaard (V).

- Som vi siger på godt jysk, så synes jeg,  de har lurepasset, siger Venstre-formanden til TV ØST.

Gammel bestyrelse gik af

Birger Hauge har kun været formand for Venstre Stevns i tre måneder.

Den tidligere  bestyrelse gik nemlig af, da Mogens Haugaard (V) fik flest stemmer i august. Bestyrelsen havde nemlig enstemmigt peget på hans modkandidat, Martin Steen Andersen. 

Birger Hauge pegede på Mogens Haugaard (V) som partiets spidskandidat.

Hauge føler sig ført bag lyset

- Jeg kan ikke se, at der er sket noget siden sidste opstillingsmøde, der beretter, at der skal være et nyt opstillngsmøde, siger Venstreformanden og fortsætter:

- Jeg føler mig ført bag lyset af dem (Venstres gruppe i kommunalbestyrelsen), både på mine egne vegne og på medlemmernes vegne. Det er utroværdigt først at komme med den her kritik nu. Hvorfor var der ikke nogen af dem, der sagde noget ved sidste opstillingsmøde? spørger formanden.

Om der kommer et nyt opstillingsmøde bliver afgjort på en generalforsamling i Venstre Stevns på onsdag i næste uge.

Venstres gruppeformand, Bjarne Nielsen siger til Dagbladet Køge, at det er summen af en række samarbejdsproblemer, der har gjort, at han og fire andre Venstre-folk nu har mistet tilliden til Mogens Haugaard (V).