Venstre-formand om borgmesters exit: Det er ikke retfærdigt

Efter lang tids uro i Venstre Stevns har borgmester Mogens Haugaard valgt at forlade partiet. Det er uretfærdigt, siger partiforeningens formand.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Det er et langt forløb som Mogens Haugaard har bestemt sig for at afslutte. Det er ærgerligt, men jeg har forståelse for det. Det er kommet til at dreje sig om ham som person. Det er naturligt, når man er chef, men det er ikke retfærdigt, at det er ham, der løber med al æren.

Sådan siger formand for Venstre Stevns, Birger Hauge, efter det søndag aften blev meldt ud, at Stevns Borgmester, Mogens Haugaard, har valgt at forlade partiet og nu bliver løsgænger.

Mogens Haugaard forlader paritet efter længere tids intern uro, hvor flere har sat spørgsmålstegns ved borgmesterens kandidatur til næste kommunalvalg. I onsdags valgte Venstre i kommunen, at de vil have et nyt opstillingsmøde, og det er det, der har fået borgmesteren til at trække stikket. Det er dog ikke kun Mogens Haugaard, der er ansvarlig for urolighederne, mener formanden.

- En fiasko har én ejer, mens en succes har mange. Folk har spillet med mange dagsordner, men da Mogens Haugaard er chef, så peger pilen på ham. Nuancerne kommer ikke frem, når mester tager hugget, siger Birger Hauge.

Nu skal Venstre videre

Selvom formanden for paritet ikke mener, at hele forløbet har været retfærdigt, mener Birger Hauge alligevel, at Mogens Haugaards exit giver nye muligheder for partiet.

- Alle har koncentreret sig om hans person. Chancerne for at skabe et nyt hvidt stykke papir er lagt på bordet nu. Der mulighed for at samle partiet. Det er en forpligtigelse til, at vi gør det. Det vil vi som bestyrelse arbejde for, sige Birger Hauge og fortsætter

- Klarhed er aldrig dårligt. Nu er der klarhed omkring den vigtigste spiller i den her konflikt. Så har man en fundament at stå på.

Nu skal der fokus på Stevns

Den 28. februar skal det nye opstillingsmøde afholdes, hvor der indtil videre er to kandidater til borgmesterposten. Og til dem har Birger Hauge et klart råd:

- Opfordringen til de nye kandidater er, at nu gider vi ikke høre, hvor dårlige de andre er. Vi vil høre, hvad de kan gøre for Stevns og for Venstre, siger han.

De to kandidater der indtil videre stiller op er Anette Mortensen og Flemming Petersen.