Vejsamarbejde skuffer i Strøby Egede

Der er ikke just begejstring i Strøby Egede over, at Køge og Stevns Kommuner er gået sammen om en henvendelse til Folketinget om en ny vej.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det kan godt være, at borgerne i Stevns og Køge Kommuner klapper i hænderne over, at deres lokalpolitikere er gået sammen om en henvendelse til Folketingets Transportudvalg, men i Strøby Egede er der skuffelse at spore. Det skriver Dagbladet Køge.

Lokalpolitikerne i Stevns og Køge Kommuner mener, at trafikken fra Stevns gennem og udenom Køge er så presset, at det er nødvendigt med en ny vejforbindelse direkte til Sydmotorvejen ved Herfølge. De frygter, at udvikling og bosætning på Stevns halvøen vil gå i stå, hvis der ikke skabes bedre trafikforbindelser, og derfor foreslår de nu, at der bliver lavet en højklasset vej fra Stevns til Sydmotorvejen.

Ødelægger gammelt ønske

Kommunerne er enige om, at linjeføring nummer 6 fra Hårlev til vest for Herfølge vil være god at arbejde videre med. Vejføringen går dog gennem en del fredede områder og kan derfor være svær at realisere.

I Strøby Egede ødelægger det de planer for en ny omfartsvej, deri flere år har ligget på ønskesedlen.

- Jeg har ikke fantasi til at forestille mig, at politikerne vil ofre penge på vores omfartsvej, når de samtidig skal ud at betale et kæmpestort beløb til en ny vej, der går meget sydligere. Det ligger jo i kortene, at hverken Køge eller Stevns regner med, at staten vil betale hele gildet, siger formanden for byens borger- og grundejerforening, Georg Vad-Nielsen til DAGBLADET Køge tirsdag.