Vallø rytter vinder guld ved DM

Rytteren Cathrine Dufuor kan i dag tage hjem fra Broholm Gods på Fyn med guld. Den 24-årige kvinde fra Vallø Rideklub sejrede i dressur på hesten Cassidy efter en gyserfinale.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Siden fredag har de bedste danske dressurryttere dystet om DM-guld og OL-udtagelse på Broholm Slot i Gudme på Fyn. Søndag skulle de 15 bedste ekvipager så ride den endelige kürfinale, og der var spænding til det sidste, inden Cathrine Dufour fra Vallø Rideklub kunne modtage guldmedaljen. Sidste års vinder Anna Kasprzak fik sølv, bronzen gik til sidste års sølvvinder Agnete Kirk Thinggaard.

DM-stævnet er et vigtigt led i udtagelsen af det OL-hold, der skal repræsentere Danmark i Rio, og landstræneren er meget tilfreds med, hvad han har set på Broholm.  Den endelige udtagelse sker den 16. juli. 

Spændingen var intakt til det sidste, da Cathrine og Cassidy først skulle starte næstsidst som nr. 14.

- Det er helt vildt fedt og totalt uventet. Cassidy var lidt mere tændt end normalt, fordi vi startede i galop. Jeg er mega heldig at have så fantastisk en hest at ride på, fortæller den glade vinder.

Oveni kunne Cathrine modtage Dressurens Venners og Hestens Værns velfærdspris.

Under DM i dag stod landstræner Rudolf Zeilinger på sidelinjen, hvor han holdt skarpt øje med, hvad ekvipagerne præsterede. Om under en måned skal han nemlig sætte navn på de fire ekvipager, der skal repræsentere Danmark ved OL i Rio.

- Det er et meget meget højt niveau og skøn ridning, som vi har været vidne til ved dette DM. Jeg er meget tilfreds, og det tegner rigtig godt OL, sagde landstræner Rudolf Zeilinger efter mesterskabet.