Urolighederne fortsætter - næstformand forlader Dansk Folkeparti

Ulla Rasmussen har fået nok af tonen i Dansk Folkeparti, både nationalt og internt i lokalafdelingen. Derfor melder hun sig nu ud.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Så snart partikontoret åbner mandag morgen, ringer næstformanden i Dansk Folkepartis lokalafdeling i Stevns og melder sig ud.

Det er den interne strid i Dansk Folkeparti efter det ekstraordinære landsmøde i januar, der fortsætter i den lokale partiforening. 

Efter Martin Henriksen tabte formandsvalget, meldte lokalformanden, Lea Berg Henriksen, der er gift med Martin Henriksen, sig ud.

quote Nu skal jeg lige sunde mig lidt, og så skal jeg finde ud af, hvad jeg så skal

Ulla Rasmussen, Næstformand, Dansk Folkeparti, Stevns

Efterfølgende meldte kasserer Louise Kamp Mortensen sig ud af partiet, og det samme gjorde Martin Henriksen måneden efter.

Nu tager næstformand Ulla Rasmussen så og gør det samme. På onsdag i næste uge er der ellers generelforsamling i lokalafdelingen, hvor hun ville genopstille som næstformand i bestyrelsen.

Læs også
Uroen fortsætter i Dansk Folkeparti - lokalformand udvandrer
Læs også
Uroen fortsætter i Dansk Folkeparti - lokalformand udvandrer

Men ifølge Ulla Rasmussen er der for mange stridigheder internt i partiet både lokalt og nationalt til, at hun fortsat ønsker at være en del af Dansk Folkeparti. 

– Jeg bryder mig ikke om tonen og stemningen efter landsmødet, og der er for mange stridigheder til, at jeg har lyst til fortsat at være en del af partiet, siger Ulla Rasmussen og fortsætter: 

- Det tager for meget på min energi, at der er så meget uro og uenighed, og jeg føler ikke, at jeg bliver hørt.

Ikke slut med politik 

Ulla Rasmussen har været medlem af Dansk Folkeparti siden 2014, og dengang meldte hun sig ind i partiet på grund af ældrepolitikken, som på grund af hendes job i sundhedssektoren, ligger hendes hjerte nært. Men nu er tiden i partiet slut. 

- Nu skal jeg lige sunde mig lidt, og så skal jeg finde ud af, hvad jeg så skal, men jeg kan ikke slippe politik helt, fortæller Ulla Rasmussen, der endnu ikke ved, hvilket parti hun i stedet vil stille op for.

Læs også
Dansk Folkeparti får katastrofevalg - her er nederlaget størst
Læs også
Dansk Folkeparti får katastrofevalg - her er nederlaget størst

Ulla Rasmussen støttede Martin Henriksen som formandskandidat for Dansk Folkeparti, og hun har det derfor svært med, at det i stedet blev Morten Messerschmidt der fik posten.

– Jeg er heller ikke glad for Morten Messerschmidt. Jeg synes, partiet og stemningen internt har ændret sig for meget til, at jeg fortsat kan støtte partiet ved at være en del af det, fortæller Ulla Rasmussen.

Ulla Rasmussen fik 20 personlige stemmer ved kommunalvalget i 2021, og sidder ikke i kommunalbestyrelsen for Stevns Kommune.


Nyhedsoverblik