¨

Unges gymnasievalg bliver diskuteret på byrådsmøde

03:39

De unges muligheder for at komme på gymnasiet er på dagordenen, når kommunalbestyrelsen her til aften mødes.Det har nemlig vakt både opsigt og vrede, at 39 unge fra Stevns og Faxe-området er blevet afvist på Køge Gymnasium. Der er ikke plads til dem. Det har fået politikerne til at sætte sagen på dagsordenen som et ekstra-ordinært punkt her til aften.

Flere tilhørere var i dag mødt op til byrådsmøde, hvor ordlyden af et protestbrev til undervisningsministeren skulle besluttes. Blandt andet Lisbeth Kristensen, der er mor til en af de unge, der ikke kan komme på Køge Gymnasium. Foto: René Holm

1 af 2

Unge fra Stevns- og Faxe-området har fået afvist deres ansøgning om optagelse på Køge Gymnasium. Det blev diskuteret på et byrådsmøde på Stevns i dag.

39 unge fra Stevns og Faxe-området har fået afvist deres ansøgning om at blive optaget på Køge Gymnasium, selvom det er det, der ligger tættest på elevernes bopæl.

Pladserne på gymnasiet er blevet fyldt op af elever fra nabokommunerne Ishøj, Greve og Solrød, som ellers har flere gymnasier at vælge i mellem.

Læs også Unge fra Stevns og Faxe i klemme: Får lang rejsevej til gymnasiet

Køge Gymnasium er på grund af gældende regler nødsaget til at optage de elever, der bor tættest på gymnasiet, og her har eleverne fra nabokommunerne til Stevns og Faxe altså en fordel.

Jeg synes, det er dejligt, at der er kommet fokus på det. Det betyder meget for mange af os

Lisbeth Kristensen, Rødvig

Og netop den problemstilling bliver diskuteret på Stevns Kommunes byrådsmøde, der i dag ganske ekstraordinært finder sted i det gamle forsamlingshus i landsbyen Frøslev syd for Store Heddinge.

Der er nemlig både blandt politikere og borgere utilfredshed med, at de unge på Stevns bliver valgt fra, fordi andre ansøgere bor tættere på. 

Læs også Mikkel fik afslag fra nærmeste gymnasium: Jeg havde ikke set det komme

- Jeg synes, det er dejligt, at der er kommet fokus på det. Det betyder meget for mange af os. Vi er meget frustrerede hjemme ved os og håber, at det her får sin virkning, siger Lisbeth Kristensen fra Rødvig, der er mødt op til dagens byrådsmøde, og som er mor til en af de afviste unge.

Vil sende protestbrev

Politikerne i Stevns vil nu sende et protestbrev til undervisningsminister Merete Riisager (LA), Folketingets undervisningsordførere og til Region Sjælland. Og på dagens møde skal politikerne bestemme den endelige ordlyd af brevet.

Og det håber Lisbeth Kristensen vil have en effekt.

Hvis der er nogen retfærdighed til, så virker det. Jeg tror på det

Lisbeth Kristensen, Rødvig

- Hvis der er nogen retfærdighed til, så virker det. Jeg tror på det, siger hun.

TV ØST har tidligere fortalt om udkastet til protestbrevet. Her står der blandt andet, at de unges chancer for at opretholde og udvikle sociale netværk forringes, når de ikke får opfyldt deres ønske om optagelse på Køge Gymnasium.

- Vi ved erfaringsmæssigt, at et godt socialt netværk, med både kendte og nye kammerater er altafgørende for en succesfuld gennemførelse af en ungdomsuddannelse. Vi mener, at de unge menneskers muligheder for at opretholde, udvikle og vedligeholde gode sociale netværk forringes, når de ikke får opfyldt deres ønske om optagelse på Køge Gymnasium, står der blandt andet. 

Læs også Stevns lægger pres på minister i sag om afviste elever

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App