Uenighed om huslige pligter - beruset mand ringede til politiet fire gange

Uoverensstemmelser mellem en beruset 57-årige mand og hans søn var årsag til, at politiet blev tilkaldt og ubegrundet måtte rykke ud på adressen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tirsdag på nytårsaftensdag modtog Midt- og Vestsjællands Politi fire opkald på én dag, fordi en beruset 57-årig mand var uenig med sin søn. Det skriver politiet i deres døgnrapport.

Klokken 12.00 fik politiet en anmeldelse fra en spirituspåvirket mand fra Store-Heddinge om, at han var uenig med sin voksne søn, som boede på samme adresse. Ved nærmere afhøring af manden kom det frem, at sønnen nu sov, og at der var ro på stedet, hvorfor politiet afviste at komme til stedet.

Det var den 57-årige mand ikke tilfreds med, så han ringede igen senere på eftermiddagen, hvor han anmeldte, at sønnen havde truet ham med våben.

Under samtalen med politiets vagtcentral kom det dog frem, at der ikke var hold i anmeldelsen, men at han var nødt til at melde, at han var blevet truet, før politiet ville gøre noget.

Sønnen havde da forladt adressen og anmeldelsen blev også i dette tilfælde afvist at politiet.

Konflikt handlede om huslige pligter

Sønnen ringede til politiet kl. 18.48, da faren var opfarende og meget beruset. Faren ønskede sønnen og hans kæreste ud af hjemmet, men de havde intet sted at tage hen. En patrulje blev sendt til stedet for at berolige parterne.

Uoverensstemmelsen handlede ifølge politiet om mindre alvorlige huslige pligter. Politiet mæglede mellem parterne, hvorefter patruljen forlod stedet.

Klokken 20.16 anmeldte faren via alarmopkald til 112, at der var ild i naboens hus. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor det viste sig, at der ikke var brand nogen steder.

Den 57-årige mand fra Store-Heddinge, som havde indgivet anmeldelsen, var tydeligt spirituspåvirket. Han blev anholdt og sigtet for ubegrundet at tilkalde hjælp og blev taget med til stationen til afrusning i detentionen. Han blev senere afhørt til sagen, hvorefter han blev løsladt.

Den 57-årige kan forvente at høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.