Udvalg vil have system til at advare mod skoleskyderier

Stevns Kommune kan stå foran en investering i et teknisk system, der skal advare elever i tilfælde af et skoleskyderi.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Danmark har ikke oplevet skoleskyderier endnu – men hvis det skule ske, så skal skolerne i Stevns Kommune være klar på at løse situationen. Det mener politikerne i Børne-, Unge- og Læringsudvalget i Stevns Kommune, der i enighed vil bruge 350.000 kroner på et system, der skal advare om mulige skoleskyderier. Det skriver Dagbladet Køge.

Helt konkret, så skal systemet sende advarsler ud på skolerne i tilfælde af sådan en krise, som der engang blev det via skolernes nu forsvundne højtalersystemer. Det skal ses som en slags forsikring, hvis det værste skulle ske, forklarer politikere overfor avisen.

Der er dog ikke tale om en fuldt belyst beslutning, og derfor har politikerne i kommunens Økonomiudvalg valgt at sende beslutningen tilbage til forvaltningen for at få besvaret en række spørgsmål.

Mens der ikke har været voldsomme hændelser i Danmark, så er det dog set flere gange i udlandet – blandt andet i Rusland, Indonesien og mest omtalt i USA, hvor bevæbnede personer gang på gang har gennemført massakre på skolebørn og lærere.