Udenlandske brudepar strømmer til kirke på Stevns

En lokal bryllupsarrangør har godt gang i biksen. Hun tilbyder borgerlige vielser i Højerup Gamle Kirke på Stevns.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fredag sagde en tysk mand og en filippinsk kvinde ja til hinanden. Til at elske og ære til evighed. Og det gjorde de på dansk grund i Højerup Gamle Kirke på Stevns.

Kirken har egentlig været lukket siden 1910, men sidste år begyndte Grethe Ahrensbach at tilbyde brudepar en borgerlig vielse med flot udsigt til verdensarv.

Indtil videre har hun arrangeret 45 bryllupper i kirken, og hendes kalender er stuvende fuld. Hun regner med at nå 100 styks, inden året er omme.

- Der er ikke noget så fantastisk som at se en brud eller se et bryllup i det hele taget, fortæller Grethe Ahrensbach kort før dagens bryllup gik i gang.

- Det er en fantastisk natur, en fantastisk klint. Vi har en UNESCO-arv lige nedenunder, og det gør bare, at det er et utroligt spædende sted at blive gift.

Det er især udenlandske brudepar, der bliver gift i kirken.

Kræft ændrede planerne

Grethe Ahrensbach startede ellers sin karriere som stewardesse for SAS, hvor hun fløj til alverdens lande. I 35 år var det rømmejobbet. Men en septemberdag måtte hun nødlande sin karriere i utide, da hun fik konstateret brystkræft.

Hun blev opereret, men 25 strålebehandlinger sendte planerne om at vende tilbage til jobbet som stewardesse til tælling.

- Min højre arm var svag, og når den er det, så kan du ikke åbne en nødudgang. Og så kan du ikke være stewardesse, fortæller Grethe Ahrensbach.

Senere fik kvinden ideen til at bruge den gamle kirke på Stevns til at arrangere bryllupper i – til trods for for eksempel mangel på varme i kirken.

- Jeg havde ikke troet, at det var sådan her, det endte.

To vielser om dagen

I dag står der både bryllupsarrangør og direktør på visitkortet, og hendes virksomhed er hurtigvoksende.

- Udfordringen har været fantastisk. Også fordi min kræftsygdom er skubbet tilbage, siger bryllupsarrangøren.

I næste måned bliver kirken på Stevns kåret som et af de ti bedste steder i verden at blive gift. På sigt håber Grethe Ahrensbach at kunne holde to vielser om dagen i kirken.