Uddannelsesordfører: Reglerne er udformet på en dum måde

Ifølge Liberal Alliances uddannelsesordfører, Henrik Dahl, er netop eksemplet fra Stevns grundlag for ændringsforslaget til fordeling af elever.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Unge skal have let ved at komme i gymnasiet.

Det mener undervisningsministeren. Derfor har hun netop har fremsat et forslag, der giver mulighed for at dispensere fra de nuværende regler, som gør det besværligt for nogle unge at komme til gymnasier.

quote Reglerne er udformet på en dum måde

Henrik Dahl (LA), uddannelsesordfører

Og baggrunden for forslaget uddyber undervisningsministerens partifælle og uddannelsesordfører Henrik Dahl:

- Reglerne er udformet på en dum måde, for der er jo en realitet, at Køge Gymnasium er Stevns Gymnasium. Det er der, man sender sine børn hen, og det har det været i lang tid, og det skal man respektere, siger Henrik Dahl (LA) til TV ØST. 

Hjælper tyndt befolkede områder

Han fortæller, at han selv har boet i St. Heddinge og derfor godt kender til opfattelsen af Køge Gymnasium som det nærmeste.

quote I de tyndere befolkede områder kan man komme til at stille nogle elever i en uheldig situation

Henrik Dahl (LA), uddannelsesordfører

Nu bor han i Sønderjylland, hvor der er samme udfordring. Med forslaget håber han, at man kan tilgodese mennesker, der bor i tyndere befolkede områder.

- Vi prøver at tage mere hensyn til dem, der har ét gymnasium. Man er i en anden situation i St. Heddinge, end man er i de store byer, hvor der er et større antal gymnasier, som ligger i nærheden af, hvor man bor, siger han og tilføjer:

- I de tyndere befolkede områder kan man komme til at stille nogle elever i en uheldig situation, og vi vil også gerne understøtte, at folk ikke flygter fra tyndere befolkede områder, lyder det fra Henrik Dahl.