Ubådssag: Lokale fiskere og sejlere på Stevns vil holde øje

Sejlere og fiskere fra både Strøby Egede og Bøgeskoven på Stevns vil kigge efter spor i vandet efter den forsvundne, svenske journalist.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Bådklubben EGE i Strøby Egede er placeret lige ud til Køge Bugt.

Her kender man udemærket til sagen om ubåden og den forsvundne, svenske jounalist Kim Wall:

- Snakken går da i klubhuset - ligesom alle andre steder, siger formand for bådklubben, Poul Skræddergaard.

quote Vi vil rigtig gerne have henvendelser fra folk, der har været på havnene omkring Køge Bugt, altså helt oppe fra Brøndby havn og helt ned til Køge havn og Strøby Egede.

Jens Møller Jensen, drabschef, Københavns Politi

Han vil nu sende en email rundt til sine medlemmer med et link til en video, Københavns Politi lagde ud i går.

- Den er relevant for vores medlemmer at se, siger Poul Skræddergaard. 

Politi: Tjek objekter i vandet

I videoen bliver civile sejlere i og omkring Køge Bugt bedt om hjælp i ubådssagen. De bedes tjekke eventuelle objekter i vandet, og selvom det, de ser, ikke er relvant for sagen, bedes man samle det op, så det ikke bliver indberettet af andre. 

Desuden vil politiet gerne høre fra folk, der natten mellem den 10. og 11. august har været ude at sejle eller opholdt sig ved kysten - også på Stevns:

- Vi vil rigtig gerne have henvendelser fra folk, der har været på havnene omkring Køge Bugt, altså helt oppe fra Brøndby havn og helt ned til Køge havn, Strøby Egede, siger drabschef Jens Møller Jensen på Københavns Politis video og fortsætter:

- Hvis man har været der og har haft udsigt over vandet, men ikke har gjort observationer, men man kan sige med sikkerhed: jeg har været der hele natten fra torsdag og ind til fredag morgen, så vil vi også gerne have den slags oplysninger, som vi kalder negative oplysninger, for at kunne udelukke at ubåden har været i det område.

Poul Skræddergaard har ikke kendskab til, at nogle af medlemmerne af bådklubben EGE opholdt sig ude på vandet den nat:

- Men man kan ikke udelukke, at nogen har sejlet langs kysten i de tidlige morgentimer, siger han.

quote Mange lokale fritidssejlere er ude at sætte ruser i vandet for tiden, og dem vil jeg da bede være opmærksomme på det, de eventuelt ser i vandet, siger

 Leif Larsen, havnefoged, Bøgeskov Havn

Fiskere opfordres til at holde øje

Den lille havn ved Bøgeskoven på Stevns ligger i slutningen af Køge Bugt.

Her oplyser havnefoged Leif Larsen, at han med stor sikkerhed kan sige, at der ikke var nogen, der sejlede ud fra havnen den nat.

- Men mange lokale fritidssejlere er ude at sætte ruser i vandet for tiden, og dem vil jeg da bede være opmærksomme på det, de eventuelt ser i vandet, siger Leif Larsen.

Købernhavns Politi kan kontaktes på 3314 1448.

Ubådens færden