Tyv tiggede penge fra Ingers mail

Inger Brøndsted fra Stevns bruger sin mail til både arbejde og privatliv. Derfor var det bøvlet, da hun opdagede, at hendes mail-adresse var blevet hacket.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Inger Brøndsted var lige kommet hjem fra morgentræningen.

- Jeg var lige kommet hjem, og så sagde min mand, at en masse havde ringet.

Opkaldene blev ved i løbet hele dagen, og Inger Brøndsted fandt hurtigt ud af, at hun tilsyneladende havde bedt om pengehjælp til at komme hjem fra intet mindre end England.

Det viste sig dog hurtigt at være en fup-besked:

”Jeg håber, at dette når dig i tide, lavede jeg en tur til Leeds, Storbritannien, og min tegnebog blev stjålet med min internationale pas og mit kreditkort indeni. Ambassaden er villig til at hjælpe mig med at tage et fly, uden mit pas, jeg bare nødt til at betale for billetten og hotel regninger. Til min forfærdelse, jeg kan ikke få adgang til mine penge uden mit kreditkort og kontakt med min bank, men de har brug for mere tid til at give mig et nyt kort. I denne uheldige situation, tænkte jeg tale om et avlöningsdagslån at jeg kan betale tilbage, så snart du vender tilbage. Jeg har virkelig brug for at være på det næste fly. Jeg har brug for 1,250 pounds Fortæl mig om jeg kan hjælpe mig gennem moneygram, fordi det er den bedste mulighed jeg har. De gav mig et midlertidigt pas på ambassaden, så er ikke noget problem, hvis du har penge, kan du sende dem via moneygram kontor og inden for 20 minutter, de skal være der. Jeg kan sende oplysninger om, hvordan midlerne kan sendes til mig.
Jeg ser frem til dit svar.

Med venlig hilsen.

Inger”

”Tænk, at jeg stavede så dårligt”

- Jeg følte mig forulempet.

Sådan siger Inger Brøndsted til TV2 ØST i dag.

- Jeg var skuffet over, at de ville sende sådan noget ud i mit navn. Og som bestyrelsesformanden sagde til mig, jeg vidste ikke, du var så dårlig til at stave.

Inger Brøndsted brugte nemlig sin mail til både arbejde og fritid. Hendes arbejde foregik i Hellested friskole.

- Tænk, at de forhindrede mig i at arbejde, når de både tog min computer og min tid.

Værn om dine data

- Det er noget frygteligt bøvl, siger Inger Brøndsted.

Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi er enig. Hans råd er at cutte hackernes forbindelse så hurtigt som muligt.

- Er skaden sket, så kontakt din internet- og mailudbyder, få stoppet din konto og få den reetableret, hvis det er muligt.

borger.dk kan du finde 10 gode og omfattende råd til sikring af dine egne data.

Dem kunne Inger Brøndsted måske have brugt. Hun kan dog godt tage de sidste par dages forløb med et smil.

- Min bror påstår, at han har sendt mig penge, så jeg skylder ham 1.250 pund. Dem kan han godt kigge længe efter, griner Inger Brøndsted.