Turistforening droppet

Kommune opsiger samarbejde med Stevns Turist Forening. Kommunen vil selv betjene lystsejlerne i havnen i Rødvig..

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Onsdag 31. juli modtog Stevns Turistforening en kuvert fra kommunen. Her blev det meddelt, at det mangeårige samarbejde om betjeningen af den kommunalt ejede lystbådehavn i Rødvig er opsagt med udløb ved årsskiftet. Det skriver DAGBLADET Køge lørdag.

Formanden for Natur-, Fritids- og Kulturudvalget Mogens Haugaard (V) begrunder opsigelsen af kontrakten med ønsket om at samle betjeningen af lystsejlerne under én myndighed.

Lystbådehavnen ejes af Stevns Kommune, mens fiskerihavnen ejes af fiskerne selv. I takt med, at der bliver færre fiskefartøjer, er der blevet plads til et stigende antal lystbåde i fiskerihavnen.

Opsigelsen modtages med stor beklagelse af turistchef Lone Dalthur, der betragter betjeningen af lystsejlerne som en vigtig del af turistbureauets arbejde.

 

- Når de kommer op på kontoret for at betale havnepenge, får de samtidig en personlig betjening og gode råd til deres ophold på Stevns. Det har vi fået mange positive reaktioner på fra sejlere, der i andre havne er henvist til at betale havnepenge i en automat, siger turistchefen til DAGBLADET Køge.