Turistdirektør: Vi ønsker et museum, som kan vise kulturarven

Stevns Museum er i så ringe stand, at det lukker. Men det kan der komme noget positivt ud af, lyder det fra turistdirektøren fra VisitSydsjælland-Møn.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Måske kan der komme noget godt ud af, at Stevns Museum lukker for en stund. 

For turistdirektøren for VisitSydsjælland-Møn, Martin Bender, ser lukningen som en mulighed for at opdatere faciliteterne på museet. 

- Det er enormt vigtigt, at der er et godt modtagerapperat for besøgende til UNESCO kulturarv på Stevns Klint. Og moderne besøgende vil have moderne faciliteter, og hvis det er blevet vurderet, at museet ikke har det, og hellere vil åbne museet, når det er på plads, så kan jeg ikke se, at der er noget galt i det, siger Martin Bender.

Afhængige af positive anmeldelser

For et godt indtryk er vigtigt i disse tider med hurtige brugeranmeldelser på internettet, forklarer Martin Bender.

- Specielt når folk i dag er dygtige til at anmelde oplevelser på diverse sider, så er vi afhængige af, at det er positive anmeldelser. Ikke at der er kommet negative anmeldelser, men det er alligevel vigtigt. 

Det største ønske er derfor, at man kan tilbyde turister et tidssvarende museum for kulturarven. 

- Jeg håber virkelig, at vi snart kan byde folk velkommen på et moderne museum, som viser kulturarven på Stevns. Vi ønsker et museum, som virkelig kan vise kulturarven for de besøgende. Det, håber vi, kommer til at ske, så det kan højne den samlede attraktion. 

Kan ikke måle konsekvenser

Men burde man ikke have gjort noget ved museet noget før?

- Man kan altid diskutere tid og hvornår man kunne have gjort noget, men det er lokalpolitikerne, der står for det, siger Martin Bender.

- På kort sigt kan det måske have konsekvenser. Men vi har ikke kunnet måle en effekt. Det skal også siges, at museet her kunne noget andet. Det var ikke et museum udelukkende for verdensarven.