Trods heftig debat: Nu vil Stevns Kommune frede Klinten

Kommunalbestyrelsen i Stevns Kommune vil nu rejse en fredningssag for verdensarven Stevns Klint. Det vedtog et snævert flertal torsdag aften.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et flertal på 11 af kommunalbestyrelsens medlemmer i Stevns Kommune vedtog torsdag aften at rejse en fredningssag for Stevns Klint, der sidste år kom på Unescos liste over verdensarv.

Det skriver Sjællandske.

Debatten om at frede Klinten har ellers skabt stor debat og flere gange har kommunalbestyrelsen været tæt på at opgive ambitionen på grund af de 52 lodsejere, der bor langs Klinten på strækningen mellem Rødvig og Bøgeskoven Havn. Adskillige gange har et snævert flertal i kommunalbestyrelsen måtte droppe en fredning og borgmester Mogens Haugaard (V) har blandt andet kaldt projektet en ”pacificering af hele området, hvor mulighederne for udvikling i fremtiden bliver begrænset,” skriver Sjællandske.

Derfor forsøgte borgmesteren også at vende stemningen til fordel for en frivillig aftale med de berørte lodsejere på den 20 kilometer lange kystlinje, men flertallet på de 11 stemte altså for at redningssagen nu bliver rejst.

Den 8. september vil de berørte lodsejere langs Klinten blive indkaldt til et lukket møde, hvor kommunen vil orientere om frednings konsekvenser.