Tricktyve slår til igen: Falsk VVS'er narrede 92-årig kvinde

En 92-årig dame blev lørdag udsat for et tricktyveri i sit hjem. Nu advarer politiet mod at lukke uventede fremmede ind i sit hjem.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lørdag aften mellem klokken 20 og 21 åndede der fred og ro i en 92-årigs hjem i Klippinge på Stevns.

Men ud af det blå kom en kvinde ind i hjemmet. Kvinden var ifølge politiet udenlandsk og fortalte, at hun var der for at tjekke nogle vandrør.

Ulykkeligvis for den 92-årige stolede hun på den udlægning og gik derfor frivilligt med den udenlandske kvinde ind i et badeværelse i hjemmet.

Hvad den 92-årige ikke vidste var, at en anden person imens trængte ind i hjemmet og tog for sig i stuen og i soveværelset. Ifølge Midt- og Vestsjællands Politis døgnrapport betød det, at den 92-årige kvinde mistede flere smykker og stykker sølvtøj.

Tyveriet blev anmeldt dagen efter.

Politi: Afvis dem

Det er ikke en helt nye metode, at tyve røver en, mens andre tager ens opmærksomhed. Den er også set i andre tricktyverier, eksempelvis på banegårde, hvor ældre borgere har fået deres værdier stjålet, mens nogen hjælper dem op i et tog.

Politiet prøver som flere gange tidligere nu at forhindre fremtidige tyverier ved at udbrede viden. Derfor har de i forbindelse med sagen om den 92-årige også en opfordring til alle, der måtte få besøg af uventede, fremmede gæster, der hævder at have et ærinde i ens hjem. 

- Der kommer ikke den slags folk på besøg uden forudgående aftale. Derfor bør man afvise dem og forsøge at få dem ud af hjemmet med det samme, skriver Midt- og Vestsjællands Politi i døgnrapporten og opfordrer til, at forurettede ringer til politiet hurtigst muligt.