Tøserunden afholdes for 25. gang

Lørdag cykler 5000 kvinder med, når Tøserunden afholdes for 25. gang. Et hold af kvinderne cykler blandt andet mod gigt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lørdag afholdes det store cykelløb Tøserunden for 25. gang. Som navnet også antyder, er løbet kun for kvinder. De skal passere 112 kilometer med start fra Køge Havn.

Turen gik i gang klokken 07.00 lørdag morgen og cyklisterne skal blandt andet forbi Vallø, Karise, Kongsted, Fakse Ladeplads og Strøby Ladeplads. Ikke mindre end 5000 kvinder cykler med ifølge Sjællandske.

Et hold på 24 kvinder går under navnet Hjælperytterne, og det særlige er, at de cykler i den gode sags tjeneste. De cykler for at samle penge ind til gigtsagen. Holdkaptajnen Wicky Christensen er ikke i tvivl om at Tøserunden og Hjælperytterne er en vigtigt kombination.

 - Tøserunden er et fantastisk initiativ. Det inkluderer alle fra motionister til professionelle, og ikke mindst promoverer cykling som en sport for kvinder. Vi stiller op for at vise flaget for vores sag, og så styrker det vores sammenhold, siger Wicky Christensen.

Hjælperytterne bruger Tøserunden til at træne op til deres tur, hvor de skal køre gennem Danmark på syv dage. Sidste år cyklede kvinderne sig til et overskud på 800.000 kroner, som gik til Giftforeningen. Pengene blev blandt andet brugt på forskning i børnegigt.