Test og vaccination i sportshaller presser kommunalt idrætsliv

Idrætsforeninger i Stevns kommune føler sig presset af manglende halkapacitet på grund af kommunens test- og vaccinationsindsats.

I Stevns Kommune bliver tre ud af fire haller brugt til test- og vaccination mod coronavirus.

Noget, der gør ondt på idrætslivet i kommunen, mener Kim Andersen, der er formand for STG-Vallø (St. Tårnby Gymnastikforening).

- Det presser foreningslivet helt vildt. Stevns kommune er en lille landkommune med relativt begrænsede idrætsfaciliteter i forvejen, siger han.

quote Jeg synes ikke, det er rimeligt, at det kun er idrætslivet i kommunen, der betaler prisen for, at der er plads til test- og vaccinationssteder

Kim Andersen, formand for STG-Vallø (St. Tårnby Gymnastikforening)

STG-Vallø er en forening, hvor der blandt andet dyrkes håndbold, boksning, volleyball og løb, men slet ikke i det omfang, der burde være muligt, mener formanden.

- Vores håndboldafdeling er hårdt ramt. Vores seniorafdeling har ikke kunnet træne siden lockdown. Vores børneafdeling kan kun træne begrænset, én gang inde og én gang ude om ugen. Vores bokseafdeling er fast udendørs, fordi der ikke er halkapacitet, siger han.

Gør som i andre kommuner

I april sendte formanden et brev til kommunens borgmester og en række udvalgsformænd i byrådet i håb om, at politikerne vil undersøge, om der er mulighed for at gøre brug af andre bygninger end hallerne, så idrætslivet får mere plads.

- Jeg tænker, man skal undersøge, om der er ledige erhvervslokaler og kommunale bygninger eller mulighed for at sætte testtelte op, siger han.

Formanden peger desuden på nabokommunerne, som efter hans opfattelse har fundet en bedre balance mellem bekæmpelse af coronavirus og plads til idræt.

- Vi synes, foreningerne i Stevns Kommune betaler en høj pris i forhold til for eksempel Køge og Faxe Kommuner, hvor sportsforeninger generelt kan få hverdagen til at hænge sammen i noget større udstrækning, end vi kan, siger han. 

Er det ikke fair, at idrætten må vige fra sundheden i øjeblikket?

- Vi er indforstået med den alvorlige situation, men vi må løfte i flok og sprede regningen ud over flere sektorer. Jeg synes ikke, det er rimeligt, at det kun er idrætslivet i kommunen, der betaler prisen for, at der er plads til test- og vaccinationssteder.

Kommune overvejer nyt corona-setup

I DGI Storstrømmen har man haft ringet rundt til samtlige idrætsforeninger for at tage temperaturen på idrætten under corona. DGI Storstrømmen har bemærket, at idrætsforeningerne i Stevns Kommune har særlige udfordringer.

Borgmester i Stevns Kommune, Anette Mortensen (V), har forståelse for, at idrætsforeningerne føler sig presset.

- Det er en udfordring, vi er meget bevidste om, for vi har selvfølgelig ingen interesse i at gøre livet surt for vores foreninger. Tværtimod. Vi gør alt, hvad vi kan, men samtidig bliver vi nødt til at sikre, at der er test- og vaccinationssteder i kommunen, siger hun.

Artiklen fortsætter under billedet...

Kommunen er ved at undersøge, om der kan gives mere plads til kommuneidrætten, fortæller borgmester Anette Mortensen (V)
Kommunen er ved at undersøge, om der kan gives mere plads til kommuneidrætten, fortæller borgmester Anette Mortensen (V) Foto: Frederik Thorup - TV ØST

Kommunen er ifølge borgmesteren allerede ved at se på, om der kan frigives mere plads til kommuneidrætten efter sommerferien, når foreningerne starter efterårssæsonen.

- Vi kigger på, om vi kan ændre setuppet i hallerne. Vi kigger på, om det er muligt at begrænse pladsen for teststederne og give mere plads til foreningerne. Jeg håber, det kan lade sig gøre, så muligheden er der efter sommerferien, siger hun.