Strid om legeplads på Rødvig havn

På lystbådehavnen i Rødvig er der strid om, hvor en legeplads skal placeres. Nu er borgmester Mogens Haugaard Nielsen (V) gået ind i sagen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I Rødvig har placeringen af en legeplads skabt stor strid. Det har nu fået Borgmester Mogens Haugaard Nielsen (V) fra Stevns til at gå ind i sagen. Det skriver sn.dk.

Plan- og Teknikudvalget i Stevns Kommune har på et møde besluttet, at det er for farligt at placere en legeplads på havnen i Rødvig. De synes, at det er for usikkert at lege på havnen. Men det mener Mogens Haugaard Nielsen (V) ikke. Han har derfor kontaktet Flemming Petersen, der er formand for Plan- og Teknikudvalget, for at få ham til at ændre mening.

Borgmesteren har selv været nede på havnen for at danne sig et indtryk af placeringen mellem Café Marina og Sejlklubbens klubhus.

- Jeg kan ikke se den samme problemstilling, som Plan- og Teknikudvalget (PTU) nåede frem til på sit seneste møde. Derfor tog jeg sagen op på Venstres gruppemøde i aftes, og der blev nikket til, at der skal arbejdes for at anlægge en legeplads, hvor det fra starten var planlagt, siger partiets mand i borgmesterstolen til DAGBLADET.

Holder fast i beslutningen

Flemming Petersen holder dog fast i den beslutning Plan- og Teknikudvalget har taget.

- Jeg er stadig bekymret for sikkerheden i det forslag, som jeg har set forelagt. Men jeg respekterer selvfølgelig, at et flertal i gruppen har en anden holdning, og så er det den model, jeg som Venstremand arbejder for. Det er demokratiets spilleregler, siger han.

Det har nu fået Jørgen Gregersen fra Stevnslisten til at bede om at få placeringen af legepladsen på næste kommunalbestyrelsesmøde, da han ikke kan forstå, at Plan- og Teknikudvalget synes havnen er uegnet til en legeplads.

- Nu har jeg sommerhus i Nysted, hvor de i flere år har haft en legeplads på havnen. Jeg har nævnt beslutningen fra Stevns for en tidligere formand for Planudvalget i Nysted, og jeg må sige, at hun grinede højlydt. Det var ikke noget, som de havde haft med i deres overvejelser, og hun kan berolige med, at der aldrig har været optræk til nogle farlige situationer, siger Jørgen Gregersen til DAGBLADET.

Der kommer et møde

Legepladsens placering kommer nu på et kommunalbestyrelsesmøde. Det finder sted tirsdag den 20. maj, hvor Sejlklubben og Stevns Turistforening er indkaldt. Her skal de prøve at finde frem til en fælles løsning, alle er tilfredse med.

- Vi er glade for, at der nu igen er bevægelse i holdningen til placeringen. Selv om det nok forsinker legepladsen, så den først bliver til noget næste år, så er det bedre, end at den slet ikke bliver til noget, siger Lars Klausen, formand for Stevns Turistforening til avisen.