Stribevis af indbrud i biler på Stevns

Der er anmeldt hele 13 indbrud i biler i Strøby på Stevns natten mellem onsdag og torsdag.

Torsdag morgen fik en række bilejere i Strøby-området i Stevns Kommune en rigtig ærgerlig start på dagen.

Midt- og Vestsjællands Politi har nemlig fået hele 13 anmeldelser om tyveri fra eller tyveriforsøg fra biler i området. 

Og det er meget usædvanligt, fortæller kommunikationsmedarbejder Martin Bjerregaard.

- Det er meget på en enkelt nat inden for et snævert geografisk område, siger han.

Hele seks af anmeldelserne er fra ejere af person- eller varebiler, der stod parkeret på Strøby Bygade. Men også på Strandvejen, Bekkasinvej, Svanevej, Svalemosevej, Æblevej og Ærtevej, har der været tyve på spil.

Adgangen til køretøjerne er i nogle tilfælde sket ved rudeknusning, mens bilejeren i andre tilfælde ikke umiddelbart kunnet se, hvordan tyven var kommet ind i bilen. Nogle få køretøjer har stået ulåste ved ejerens bopæl, skriver Midt- og Vestsjællands Politi i deres døgnrapport.

Fra bilerne er der stjålet løse genstande, der har ligget tilgængeligt i kabinen eller varerummet. Det drejer sig blandt andet om punge, solbriller, GPS-anlæg, kontanter, en mobiltelefon og en iPad.

Martin Bjerregaard fortæller, at det derfor ikke tyder på, at det er målrettede tyve, der står bag indbruddene, men at de er gået efter, hvad end der var af værdi i de biler, de er brudt ind i.

Hele seks af de 13 anmeldte indbrud er på Strøby Bygade.
Hele seks af de 13 anmeldte indbrud er på Strøby Bygade. Foto: Skraafoto.dk, Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering

Tjek privat videoovervågning

Politiet efterforsker nu de mange anmeldelser og opfordrer derfor beboere i området til at tjekke deres private videoovervågning for at se, om uvedkommende har været inde i indkørsler eller garager andre steder end de nævnte veje.

- Hvis man har privat videoovervågning, må man meget gerne tjekke, om der er folk, der har bevæget sig ind i ens indkørsel hen over midnat og frem til morgentimerne, siger Martin Bjerregaard.

- Selvom de ikke er brudt ind i din bil, kan de jo være, de er brudt ind i naboens, siger han.

Oplysninger om mistænkelige personer eller måske videosekvenser med uvedkommende