Stor risiko for oversvømmelser

Tusinder af husejere her i landsdelen kan både se frem til FLERE oversvømmelser og DYRERE forsikringer. Flere forsikringsselskaber vil nemlig hæve præmien.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er stor risiko for at blive oversvømmet, hvis man bor i et lavtliggende område. Ifølge beregninger fra firmaet Geomatic A/S, så er der i Region Sjælland størst risiko for oversvømmelser ved skybrud i Sakskøbing, Rødbyhavn, Havdrup, Hårlev og Store Heddinge.

I Havnelev på Stevns har Anni Madsens hus gang på gang været ramt af store oversvømmelser. Huset ligger nemlig på et lavtliggende område. Værst gik det til for tre år siden, hvor hele hendes grund blev oversvømmet, og vandet trængte ind i huset.

For at forebygge de mange oversvømmelser, så anlagde kommunen sidste år en bæk.

- For at undgå flere oversvømmelser, så er det er jo bare et spørgsmål om at få ledt vandet væk fra byen, siger Anni Madsen.

Og indtil videre har bækken været en succes. Der har nemlig ikke været oversvømmelser hos Anni Madsen, men alligevel har forsikringsselskabet sat præmien op med godt 1200 kroner.

- Forsikringsselskabet mener åbenbart, at de skal have flere penge, men jeg kan forsøge at klage. Vandproblemet blev jo løst, da vi fik lavet bækken, siger Anni Madsen.

Det er ikke kun Anni Madsens forsikringsselskab, som sætter præmien op. Hos forsikringsselskabet Codan vil præmien blive vurderet efter kundernes risiko.

- Vi kigger også på risikoen for vandskade, og derfor er det klart, at hvis vi over tid ser et mønster, der betyder, at risikoen for vandskade stiger, så kan det også få en påvirkning på præmien i forskellige områder, siger Jeanette Fangel Løgstrup, der er kommunikationsdirektør i Codan.

<p>Der størst risiko for oversvømmelser ved skybrud i Sakskøbing, Rødbyhavn, Havdrup, Hårlev og Store Heddinge. Det er især huse i lavtliggende områder, som bliver ramt.