Stjal julegavepenge fra 96-årig

En 96-årig kvinde fik stjålet over 4000 kroner, da en fræk tyv lørdag havde indfundet sig i hendes ældrebolig i Hårlev og udgivet sig for at sælge billeder.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En ualmindelig fræk tyv narrede lørdag over 4000 kroner fra 96-årige Inger Pedersen, der bor i ældrebolig ved plejecentret Hotherhaven i Hårlev på Stevns. Pengene skulle hun have brugt på julegaver.

Klokken 13 stod der pludselig en mand i hendes stue og spurgte, om hun ville købe nogle kort.

- Pludselig stod han foran mig i stuen, og han havde jo ikke ringet på døren. Det bliver man jo noget rystet over. Og så spurgte han mig, om jeg ville købe nogle billeder, siger Inger Pedersen.

Inger Pedersen ville gerne købe et billede af manden. Hun tog derfor 100 kroner fra sin pung, der lå i en pengekasse i stuen. Samme sted lå der en anden pung, som manden tog. Det fik Inger Pedersen til at spørge, hvad han skulle med den, og så trak hun pungen ud af hånden på ham.

Manden snuppede de 100 kroner på bordet samt kortene og stak af, men Inger Pedersen måtte efterfølgende konstatere, at det desværre ikke var det eneste, hun manglede.

Plejer at låse

Tyven havde også nået at stjæle 4000 kroner fra hendes pung.

- Jeg rystede over det hele. Jeg kunne dårligt dreje nummeret på telefonen, da jeg skulle ringe til mit barnebarn, sådan rystede jeg, siger Inger Pedersen.

Inger Pedersens barnebarn var rundt på plejehjemmet og tale med nogle af de øvrige beboere, men ingen andre har set manden.

Den 96-årige kvinde forklarede, at hun altid havde låst sin dør, men at den stod ulåst lørdag, fordi der lige havde været personale fra plejehjemmet og hjælpe hende. Hun havde ikke fået låst døren, da personalet gik.

Tog pengene tilbage

I Borup var en anden udsat for et lignende tyveri. Gerningsmanden gik ind ad hoveddøren, der stod ulåst, fordi vedkommende ventede besøg af en veninde. Den ubudne gæst prøvede at sælge nogle håndtegnede billeder af katte, og da fourettede ville betale, tog gerningsmanden pungen, hvorfra han tog 600 kroner.

Han gik derefter mod hoveddøren, men det fik tyveriofferet til hastigt at gå efter ham og tage de 600 kroner ud af hånden på ham, og så forsvandt gerningsmanden.

Både Midt-og Vestsjællands Politi og Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har i den seneste tid oplevet en stigning i antallet af tricktyverier.

- Det er en slags tricktyve, der er blevet lidt frækkere end sædvanligt. De tropper op inde i folks private boliger, og i de seneste tilfælde foregiver de, at de vil sælge tegninger. Af godhed over for sælgeren, så tager ofrene typisk nogle penge frem, og dermed afslører de, hvor de gemmer deres penge, siger Martin Bjerregaard, der er kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi.

Derfor opfordrer politiet borgere til at være opmærksomme, hvis de oplever noget mistænksomt.

- Hvis man møder en fremmed person inde midt i sin stue, så smid vedkommende på porten og vær kold og afvisende over for vedkommende, siger Martin Bjerregaard.