Stevnsboer kan snart afdrage kloakregning

Bestyrelsen i Stevns Forsyning har nu lavet en model for, hvordan husejere kan afdrage tilslutningsbidraget til kloaknettet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Masser af husejere på Stevns skal tilsluttes kloaknettet, men det kan være en dyr fornøjelse. Der skal nemlig både betales tilslutningsafgift og nedgravning af rør på husejerens egen grund.

Men nu har bestyrelsen i Stevns Forsyning lagt sig fast på en model for en afdragsordning, skriver Sjællandske

Krav til husejere

Afdragsordningen gælder dog kun kloaktilslutningsbidraget, og husejeren kan kun blive omfattet af ordningen, efter der er foretaget en konkret vurdering i hvert enkelt tilfælde.

For at opnå en afbetalingsordning skal alle andre muligheder for finansiering være udtømte, og løbetiden vil maksimalt være på seks  år.
Er løbetiden seks år vil ydelsen per måned i øjeblikket beløbe sig til 709 kroner.

Høj rente

Selve gælden vil blive forrentet med en rente på 12 procent plus nationalbankens officielle udlånsrente pr. 1. januar det pågældende år, skriver Sjællandske.

- 12 procent kan virke af meget i denne tid, men vi har undersøgt, hvad forskellige banker tager, når de skal låne penge ud til kunder, der ikke kan stille en stor sikkerhed. Og derfor er vi landet på 12 procent, der svarer nogenlunde til bankernes niveau, siger Flemming Petersen til Sjællandske. Han mener ikke, at renten er urimelig.