Stevns vil leve op til mål om verdensarv

Kommunalbestyrelsen i Stevns Kommune har enstemmigt besluttet sig for at implementere FNs verdensmål i kommunens arbejde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Vi skal leve op til FNs mål. Og vi skal samtidig gøre Stevns til et bedre sted at leve og bo.

Sådan lyder den korte forklaring på strategien fra Line Krogh Lay (R), der har været formand for et midlertidigt udvalg, der har udarbejdet strategien til Stevns Kommune.

FNs 17 råd til verden skal sikre en bæredygtig udvikling – og det giver rigtig god mening på Stevns, hvor en enig kommunalbestyrelse torsdag valgte at gå videre med at implementere målene i kommunens arbejde.

- Det handler om at skabe en reel forandring – og for at gøre det, så har vi haft alt op til et 360-graders eftersyn – og resultatet er, at vi er kommet med en lang række anbefalinger til kommunen og dens arbejde, fortæller hun.

Ideer på tværs af områder

Arbejdet går på tværs af politikområder - og rummer ideer og planer i et bredt spektre fra kommunens indkøbspolitik til en bosætningspolitik om at borgerne skal bo grønt med gode muligheder for at komme ud i naturen.

Det afgørende punkt for kommunen er, at målene skal styrke bæredygtigheden i kommunen – og samtidig skal gøre Stevns til et bedre og mere attraktivt sted at bo.

- Egentlig er arbejdet allerede i gang. Vi startede sidste år med at indarbejde målene om bæredygtig bosætning og verdensmålene i vores planstrategi og kommuneplan. Samtidig er arbejdet omkring en række miljøprojekter i gang, fortæller hun.

Rapporten om Stevns er på 30 sider med gode råd og analyser – og hun er rigtig glad for, at hele kommunalbestyrelsen står bag arbejdet.

-Det tegner rigtig godt for fremtiden, at vi faktisk er enige om en god vej fremad, som kan sikre, at vi både bliver en mere bæredygtig og også attraktiv kommune at bo i, siger hun.