Stevns til kamp mod mink

Som et forsøg har Stevns Kommune anskaffet sig to elektroniske fælder, der skal få bugt med de mange mink, der slipper ud i naturen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Næste gang den elektroniske fælde klapper, er der en mink i. Det er i hvert fald håbet for skovfogeden på Vallø Slot.

 - Minken er den værste art hernede, hvis man er en fugl og har rede her. Og vi vil gerne have den naturlige flora og fauna her, siger skovfoged Steffen Uldal. Fælden har han fået fra Stevns Kommune.

 - Vi hørte om de elektroniske fælder og besluttede os for at købe to. Og vi er rigtig glade for at kunne afprøve dem her i Vallø stift, siger biolog Steen Roed fra Teknik & Miljø i Stevns Kommune. Fælderne skal beskytte dyrelivet omkring det naturbeskyttede område Tryggevælde Ådal. For de sultne rovdyr hører slet ikke til i den danske natur.

 - De udrydder alt, spiser alle fugleunger og æg, forklarer Steen Roed. De elektroniske fælder giver besked via email, når der går et dyr i fælden. Derfor skal de ikke tjekkes to gange dagligt, som loven ellers foreskriver. Der er ikke endnu ikke gået en mink i fælden ved Vallø Slot. Men hvis den klapper, er der kun en ting at gøre:

 - Smækker fælden med en mink i, så skal vi ned og sørge for at den bliver aflivet, siger Steffen Uldal.

De elktroniske fælder skal foreløbigt stå der 3 måneder endnu. Hvis de bliver en succes, vil kommunen overveje at anskaffe flere af slagsen.