Stevns-rytter Cathrine Dufour misser World Cup-finale

Danmarks bedste dressurrytter, Cathrine Dufour fra Vallø Sportsrideklub, er blevet nægtet et wild card til finalen i World Cup i dressur i Paris.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Vallø-rytteren Cathrine Dufour kommer ikke til start, når der er finale i dressurens World Cup i Paris i midten af april.

Verdens 3. bedste dressurekvipage har to gange i World Cup-kvalifikationen slået verdens bedste dressurrytter, Isabell Werth, og derfor havde Dansk Ride Forbund ansøgt om et wild card til ekvipagen. Wild Cardet var nødvendigt, da Cathrine kun har redet de to kvalifikationer, hun har vundet, og derfor ikke har skaffet sig nok point til at gå i finalen.

Da Dufour tog den anden sejr i Göteborg i sidste måned, valgte Dansk Ride Forbund at søge om wildcard til finalen, men ansøgningen er desværre blevet afvist af det internationale rideforbund, FEI, som begrunder afslaget med, at Cathrines resultater falder uden for reglerne for et wildcard. Det skriver Dansk Ride Forbund på sin hjemmeside.

VM i USA i september

Det er Cathrine Dufours plan at ride VM i dressur, som foregår i Tryon i USA til september, og derfor har det ikke været en del af rytterens planlægning at skulle kvalificere sig til World Cup-finalen.