Stevns-politikere vil beholde Hårlev Brandstation

Politikerne i Stevns Kommune vil ikke være med til at lukke Hårlev Brandstation. Det står fast efter et ekstraordinært byrådsmøde onsdag aften.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Stevns Kommune skal ifølge en ny plan fra beredskabskommissionen spare fem millioner på deres beredskab.

De besparelser skulle blandt andet findes ved at lukke Hårlev Brandstation.

Men politikerne har kun villet stemme beredskabskommissionens plan igennem med betingelse om, at Hårlev Brandstation holdes åben.

Det har byrådet netop besluttet på et ekstraordinært møde.

- Det har jeg det selvfølgelig godt med. Det er jo det, vi har kæmpet for, og jeg synes, at den indstilling, kommunalbestyrelsen kommer med, er super god og bakker borgerne op - i særdeleshed i Hårlev-området. Jeg tror på, at vi har vundet sagen – i første omgang i hvert fald , siger Johnny Andersen, der er formand for Hårlev Borger- og Erhvervsforening.

To stationer i kommunen

14 byrådsmedlemmer stemte for og tre imod at vedtage spareplanen. Men i vedtagelsen blev tilføjet flere betingelser.

Den væsentligste for Hårlev Brandstation: At Stevns Kommune skal beholde to lokale stationer med mindre, der bliver oprettet en større døgnbemandet station. 

- Vi er glade for den beslutning, der er truffet. De har valgt at sige, at vi arbejder videre, men vi godkender intet, før at de punkter, der er sat op, bliver accepteret. Det vigtigste punkt især set fra vores side, at man bibeholder en bemanding, der gør, at vi kan yde en forsvarlig indsats for borgernes sikkerhed, men også for vores egen, siger Michael Jensen, der er brandmand på Hårlev Brandstation.

Beslutning udsat

Brandstationens skæbne skulle have været besejlet allerede i torsdags. Men flere politikere udtrykte her deres utilfredshed over, at de ikke ligesom økonomiudvalget på forhånd var blevet briefet af beredskabschefen.

Derfor blev det vedtaget, at man på et møde i dag onsdag skulle briefe hele byrådet om sagen og herefter stemme om lukningen på det ekstraordinære byrådsmøde.

Protest mod lukning

Borgerne frygtede, at en lukning af brandstationen ville betyde, at det tog for lang tid for brandvæsnet at nå frem.

Det fik over 600 til at skrive under på en protest. Senest advarede også brandfolkene politikerne i et åbent brev.

Plan skal nu vurderes igen

Planen, som byrådet onsdag aften har vedtaget i en noget amputeret udgave, skal nu sendes tilbage til beredsskabskommissionen. Besparelserne på fem millioner kroner mangler, så kommunalbestyrelsen må nu vente på svar på, hvad kommissionen siger til de opsatte betingelser.

Opdateret med citater fra borgerforeningsformand, Johnny Andersen, og brandmand, Michael Jensen.