Stevns Kommune: Nu ved vi, hvor vi skal sætte masterne op

Dårligt mobilsignal er skyld i, at ambulancefolk ikke kunne finde en løber, der havde fået hjertestop i Bøgeskoven. Nu vil kommunen sætte master op.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den 7. april fik redderne en anmeldelse om, at en motionsløber var faldet om med hjertestop i Bøgeskoven.

Men da redderne nærmer sig stedet, stopper både GPS og mobilsignal med at virke. Redderne måtte derfor køre på må og få i skoven for at lede efter motionsløberen.

I alt blev redderne seks minutter forsinkede på grund af det dårlige signal.

Men på tirsdag vil politikerne i Plan og Teknikudvalget forsøge at blive enige om en midlertidig løsning med internet i skovområdet for at undgå lignende hændelser. I 2018 har kommunalbestyrelsen sat penge af til en mobilmast.

- Vi har lavet en analyse på, hvor har vi vores huller for at få belyst problemet en gang for alle, siger Steen S. Hansen (S), der er formand for Plan og Teknikudvalget, til TV ØST.

- Det vi lægger op til på tirsdag er, at nu undersøger vi, hvordan og hvorledes vi får lavet en midlertidig løsning ude i Bøgeskoven, så vi får dækket området sommeren over. Og så har vi tid til at få lavet en permanent løsning. 

Bøgeskoven er første prioritet

quote Det er jo, fordi kommunerne ikke kan drive mobilselskaber

Steen S. Hansen (S), formand for Plan og Teknikudvalget

Ifølge Steen S. Hansen er problemet, at det er teleselskaberne, der driver mobil- og telefonnet i Danmark. 

- Det må kommunerne ikke. Men nu går vi i gang med at lave en turist-wifi-løsning langs kysten. Men vi sætter Bøgeskoven ind som første prioritet, siger han. 

Men som kommune har I jo mulighed for at rejse en mast - hvorfor gør I ikke bare det? 

- Det har vi så også valgt at sige, at det bliver lagt ind i budgettet for 2018. Vi har fået den her analyse, så nu ved vi, hvor hullerne ligger. Nu ved vi, hvor vi skal sætte masterne op. Og det er jo dybt tragisk, at det er på baggrund af den episode hernede, at vi står diskuterer det her, siger Steen S. Hansen.  

- Men det er også galt, når man i '95 udliciterer det her, og i dag, så mange år efter, stadigvæk står med et område, hvor der ikke er ordentlig dækning. 

Borgerne kommer til at betale

Hvorfor har I ikke gjort noget noget før? 

- Det er jo, fordi kommunerne ikke kan drive mobilselskaber. Vi kan sætte master op, og det er det, vi er begyndt på nu. Det er det, mange andre kommuner er begyndt på. Fordi teleselskaberne vil have forretningen, men de vil ikke have forpligtigelsen, lyder det fra Steen S. Hansen.

Men I kunne vel have sat masten op noget før? 

- Det kunne vi have gjort i hele landet. Det kunne vi have gjort i '95. Men det er jo borgerne i Stevns Kommune, der kommer til at betale for en mobildækning, som andre får af teleselskaberne. De vil have forretningen, de vil ikke have forpligtigelsen.