¨

Stevns Klint skal nu fredes

Foto: TV ØST

Stevns Kommune og Danmarks Naturfredningsforening går nu sammen om at få Stevns Klint fredet. Samtidig sættes projektet med et besøgscenter i bero.

En fredningssag af Stevns Klint bliver nu en realitet, idet Stevns Kommune og Danmarks Naturfredningsforening går sammen om at sikre klinten for fremtiden.

Det sker ved at frede både trampestien langs med hele Klinten fra det nedlagte kalkbrud i Boesdal til havnen ved Bøgeskoven. Derudover skal den lodrette profil af Klinten fredes. Det skriver DAGBLADET Køge.

Besøgscenter sættes i bero

Samtidig blev kommunalbestyrelsen - på et ekstraordinært og lukket møde onsdag - enige om, at hele projektet med et besøgscenter i Højeruplund nu bliver sat i bero.

Det sker for at undersøge til bunds om en anden placering af besøgscentret kan give flere gevinster - her har man specielt fokus på det nedlagte kalkbrud i Boesdal.

- Vi skal bruge potentialerne i verdensarven som løftestang for al den positive udvikling med hensyn til turisme, bosætning og jobskabelse i Stevns Kommune, vi overhovedet kan. Derfor skylder vi os selv at være sikre på, at placeringen af besøgscentret i Højerup er den helt rigtige, siger borgmester Mogens Haugaard Nielsen (V).

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App