¨

Stevns Klint bliver digital

Foto: TV ØST

Med støtte på seks millioner kroner fra Nordea Fonden har Østsjællands Museum udviklet et formidlings- og vidensunivers.

Universet skal med skilte, web og ikke mindst en mobil-app berige turen til Stevns Klint.


Stevns Klint bliver digital. Med støtte på seks millioner kroner fra Nordea Fonden har Østsjællands Museum udviklet et formidlings- og vidensunivers, der med skilte, web og ikke mindst en mobil-app kan berige turen til Stevns Klint.

- Målet med den nye formidling er at fortælle de mange historier på stedet, hvor de hører hjemme, uden samtidig at ødelægge fornemmelsen af en uspoleret natur- og kulturperle i verdensklasse, fortæller museumsdirektør Tove Damholt


Astroide, dinosaurer og Kold KrigStevns Klint er kandidat til verdensarvslisten, fordi den ganske enkelt er det bedste sted i verden at se lag fra dengang, en asteroide ramte jorden, og udslettede halvdelen af alle dyrearter, heriblandt dinosaurerne. Stevns Klint er ikke alene en naturperle i verdensklasse, den rummer også middelalderkirken på randen af afgrunden og det underjordiske koldkrigsanlæg Stevnsfort, som er et monumentalt spor fra Den Kolde Krigs frygt for verdensomspændende atomkrig.´Indvielse i morgen


Kulturminister Uffe Elbæk indvier projektet i morgen kl 10. Den nye app er gratis og kan downloades fra App Store og Google Play. Derudover kan den hentes gratis fra wifi hotspots opsat ved udvalgte steder langs klinten.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App