¨

Stevns klar til kamp mod storrygere

Foto: TV ØST

Stevns Kommune tager godt imod Sundhedstyrrelsens forbyggelsespakker mod rygning, som bliver offentliggjort i dag.

Det skal være slut med halvhjertede kommunale indsatser for at foregygge rygning. I dag offentliggør Sundhedsstyrrelsen 5 af i alt 11 forebyggelsespakker, der skal hjælpe landets kommuner i kampen mod rygning. Det skriver Politiken.

Siden 2007 har kommunerne selv haft ansvaret for den forebyggende indsats mod rygning, men mange har hverken haft tilstrækkelige viden eller ressoucer til at løfte opgaven odentlig. Heller ikke i Stevns Kommune, hvor man har forsøgt sig med blandt andet husstandsomdelte pjecer med tilbud om rygestoprådgivning og -kurser i de socialt udsatte boligområder. Derfor bliver de nye retningslinjer positivt modtaget.

- Pakkerne giver os en god anledning til at gå i dialog med for eksempel skoleledere og lokale sportsklubber om, hvordan vi konkret kan sætte forebyggende ind på de områder, som Sundhedsstyrrelsen nu anbefaler. Og vi vil bruge pakkerne til at tjekke, på hvilke områder vi ligger dårligt med hensyn til forebyggelse, siger Pouline Gringerm der er afdelingsleder for sundhed, aktivitet og træning i Stevns Kommune.

Ansvaret for det forebyggende arbejde ligegr stadig hos kommunerne, men den hjælpende hånd gøre en betydelig forskel ifølge Pouline Gringerm.

- Vi havde i forvejen en vagt formuleret strategi. Men for en lille landkommune er det mange ressourcer, der skal tages ud af driften, hvis vi skulle klare opgaven selv. Desuden er Sundhedsstyrrelsen langt bedre end os til at skabe overblikket og sikre, at der nu forhåbentlig kommer mere ensartethed i kommunerne, siger hun.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App