Stevns: Forsoningsmøde i Venstre efter tumult i fredningssag

Sagen om fredningen af Stevns Klint har skabt dybe kløfter i Venstre i Stevns Kommune. Nu vil partiet holde et forsoningsmøde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Forsoningsmøde i Venstre efter tumult fredningssag

Fredningssagen på Stevns Klint har skabt dybe kløfter i Venstre.

Det forsøger partiet nu at rette op på - med et medlemsmøde i Store Heddinge i dag tirsdag, hvor både nuværende og tidligere medlemmer af partiet er velkomne.

- Vi vil give svar på alle spørgsmål - også om fredningssagen. Og vi håber da, at nogle af de vil frafaldne medlemmer, vil vende tilbage, siger gruppeformand i Venstre på Stevns Bjarne Nielsen til DR Sjælland.

12 ud af ca. 250 medlemmer har ovenpå balladen om fredningen af Stevns Klint har meldt sig ud af partiet. En af dem er Anni Cassias, der også er tidligere formand for Venstre-medlemmerne på Stevns. Hun har nu ikke tænkt sig at dukke op til forsoningsmødet. - Indtil nu har jeg kun oplevet at man bliver udsat for beskyldninger og man bliver truet, hvis ikke man retter ind, og jeg har ikke lyst til at vade lige ind i løvens gab, siger hun i dag til TV Øst. 

To medlemmer færre

To fremtrædende Venstre-folk stemte ja til fredning af Stevns Klint, og det kostede dem begge deres medlemskab. Bjarne Østergaard Rasmussen blev smidt ud af partiet, mens Flemming Petersen gik selv.

Flemming Petersen er nu klar til forsoning. - Det ville jo være komisk at prøve at påstå, at der ikke er dybe skår. Der er også noget tillid, der er væk. Men ligesom i et ægteskab, så mener jeg at man kan tale sig tilrette. Måske har dialogen bare manglet i al for lang tid, siger Flemming Petersen til TV Øst. 

Med mindst muligt margin vedtog kommunalbestyrelsen på Stevns at rejse en fredningssag af Stevns Klint, der i 2014 blev optaget på Unesco's Verdensarvsliste.