¨

Stevns får del i millioner til elbiler

Foto: TV ØST

6 kommuner heriblandt Stevns bliver en del af et pilotprojekt, der støttes af midler fra de puljer, der blev oprettet i forbindelse med energiaftalen sidste år.

Energistyrelsen uddeler godt 30 millioner kroner til offentlige og private elbilsprojekter. Det betyder, at omkring 1500 nye elbiler kommer på gaden, og nogle af dem kommer til at køre i Stevns Kommune. Det oplyser Energistyrelsen i en pressmeddelelse.

Langt størstedelen af de 1500 elbiler er allerede ude at køre næste år, og for kommunernes vedkommende er formålet at afprøve el- og delebilskonceptet i kombination.

Tanken er, at kommunen rationaliserer dyr kørsel i konventionelle biler i egen flåde eller egen bil væk og i stedet indkøber for eksempel 6 elbiler i et delebilsprojekt, der så derudover forsøger at koble lokale virksomheder og borgere på delebilsordningen.

Skal fordoble antallet

Projektet indeholder 2 dele: En analysedel og en elbilimplementeringsdel. Der foretages først en grundig flådeanalyse i 8 kommuner med henblik på at vurdere potentialet for at indsætte elbiler, og herefter bliver der indsat indsætter 14 elbiler i 6 kommuner. som udover Stevns tæller Skive, Ringkøbing, Skjern, Hedensted, Vejle, Køge og Thisted.

Pengene fordeles fra 2 puljer, der blev oprettet i forbindelse med energiaftalen fra 2012. Den ene pulje er på 23,5 millioner kroner til strategiske elbilpartnerskaber, og den anden pulje er på 8 millioner kroner til mindre forsøgsprojekter, som det Stevns er en del af. Støtten vil øge antallet af elbiler fra de nuværende 1.581 til 3.056 i alt.

Stor interesse

I 2014 forventer Energistyrelsen, at der vil komme 1400 flere elbiler på gaden og yderligere 75 i 2015 som konsekvens af støttepuljerne.

- Det glæder mig, at der har været så stor interesse for elbilerne. Det fortæller noget om den grøde, der er i den grønne omstilling. Kommuner, regioner, virksomheder og mange andre tager ansvar og viser, at hensynet til klima og en fornuftig økonomi kan gå hånd i hånd, siger klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard (R).

- Jeg glæder mig til at se, hvordan disse projekter udvikler sig, ligesom jeg er spændt på, om puljerne kan gentage successen ved næste års uddeling med den samme store og markante effekt i form af antal elbiler, siger han i pressemddelelsen.

I 2014 vil der være 14 millioner kroner til uddeling i elbil partnerskabspuljen og 5 millioner kroner til elbilforsøgsordningen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App