¨

Stevns beder om møde med ministerium: Borgerne får ikke samme muligheder som andre steder

Stevns Borgmester, Anette Mortensen (V), mener, at økonomien i kommunen fremadrettet er meget presset. Derfor beder kommunen nu Økonomi- og indenrigsministeriet om et møde.

Selvom serviceniveauet i Stevns Kommune i forvejen er langt under gennemsnittet, så står kommunen alligevel overfor store økonomiske nedskæringer.

Økonomien er alt for stram i Stevns Kommune. Og selvom bæltet de seneste år er spændt helt derind, hvor det skærer i huden, så står borgerne i kommunen overfor en spareøvelse, hvor spændet skal endnu længere ind.

Sådan kan man populært sagt beskrive økonomien i Stevns Kommune, der er særdeles presset af stigende udgifter og manglende indtægter fra kommunal udligning.

Stevns Kommune har bedt om et møde med Økonomi- og Indenrigsministeriet om den anstrengte økonomi. Kommunens borgmester og kommunaldirektør mener nemlig ikke, at det er muligt at levere et serviceniveau i kommunen svarende til det danske landsgennemsnit.

- Stevns Kommunes borgere har efter vores opfattelse krav på service og faciliteter, der kan sammenlignes med resten af Danmark. Vi anser det derfor for helt nødvendigt, at Stevns Kommune får tilført øget finansiering hurtigst muligt, skriver borgmester Anette Mortensen (V) og kommunaldirektør Per Røner i brevet til ministeriet.

Artiklen fortsætter under uddraget.

Klip fra brev fra kommunaldirektøren og borgmesteren i Stevns til Økonomi- og Indenrigsministeriet.

Lavere service

I Stevns Kommune bruger man i forvejen kun tre kroner på de ældre, når en gennemsnitlig kommune bruger fire kroner – og også når det gælder skoleområdet og socialområdet er Stevns Kommune langt bagud i forhold til både landsgennemsnittet og de kommuner, man normalt sammenligner med Stevns.

Stevns Kommune har udskudt store besparelser ved at bruge af kassebeholdningen, men det holder kun indtil 2021 – og her vil kommunens økonomi skulle igennem en økonomisk hestekur for at holde skindet på næsen skriver de to personer i brevet.

Også i en række andre kommuner i vores område er økonomien særdeles anstrengt. Økonomien blev sidste år hjulpet af en saltvandsindsprøjtning via finansloven – men en større aftale om økonomisk udligning måtte erstattes med en mindre aftale. Derfor er der tale om et kompliceret spil med flere ubekendte, når kommunerne i de kommende måneder skal fastlægge næste års økonomi.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App