Stevns

Stemmerne er talt op - men alt kan fortsat ske på Stevns

Intet er afgjort på Stevns, hvor forhandlingerne nu er i fuld gang.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Konservative har fået et godt valg på Stevns, Venstre har fået et ekstra mandat, mens Socialdemokratiet er gået tilbage.

Efter stemmerne er blevet talt op på Stevns, har politikerne sat sig sammen for at forhandle, og der er flere muligheder for borgmester Anette Mortensen (V).

Hun kan konstituere sig med et blåt flertal, men har også mulighed for at fortsætte med den gruppe, der har været de seneste fire år, som består af Socialdemokratiet, Radikale Venstre, Konservative og altså Venstre.

Men med mandatlighed mellem Socialdemokratiet og Venstre er der også muligheder for andre konstitueringer. Der skal ti mandater til for at skabe flertal i kommunalbestyrelsen.

DF bliver i kommunalbestyrelsen

Det ser ud til, at den nye spidskandidat Martin Henriksen bliver Dansk Folkepartis eneste repræsentant i kommunalbestyrelsen.

- Nu skal de personlige stemmer lige tælles op, men det ser ud til, at Dansk Folkeparti får et mandat.

Og selvom partiet går et mandat tilbage, er Martin Henriksen tilfreds med resultatet.

- Målsætningen har jo været, at vi bliver repræsenteret i kommunalbestyrelsen, og det tyder alt jo på, så det er selvfølgelig rigtig godt, det har været lidt op ad bakke, der er sket mange ting i den her valgkamp,

Dansk folkeparti er gået tilbage mange steder. Så Martin Henriksen er blot glad for, at de stadig sidder i kommunalbestyrelsen her i Stevns Kommune. 

Sådan fordeler mandaterne sig på Stevns:

DEL: