Sommerlejr mangler børn (VIDEO)

Nordjysk Humanitærhjælp vil lave sommerlejr for socialt dårligt stillede børn. Der er bare et problem - de mangler børnene.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 

25 glade børn, der leger og spiller fodbold kun 500 meter fra vandet og med 9000 kvadratmeter at boltre sig på. Sådan skulle det gerne se ud i uge 29, når Nordjysk Humanitærhjælp holder sommerlejr i Store Heddinge for dårligt stillede børn. Men der mangler bare én ting - tilmeldinger fra børn.

Den 15. maj var der nemlig tilmeldingsfrist for at komme med på sommerlejren. Indtil da havde Nordjysk Humanitærhjælp kun fået tilmelding fra ét barn; en dreng fra Kalundborg.

- Selvfølgelig er jeg dybt skuffet, når man på skrift har givet tilbuddet til 45 kommuner. Det kan ikke være rigtigt i dagens Danmark, siger Inge Bækvang, der er formand for Nordjysk Humanitærhjælp.

I 2002 viste en rapport fra blandt andet Red Barnet, at 90.000 danske børn lever under EU's fattigdomsgrænse. Nu har Nordjysk Humanitærhjælp lavet sommerlejren for nogle af de børn.

Det er børn mellem 7 og 11 år, der kan komme med på lejren, og selvom tilbuddet er sendt ud til alle kommuner i Region Sjælland, har der altså ikke været stor interesse for den gratis ferie.

Sidste år lavede Nordjysk Humanitærhjælp også tilbuddet. Der var situationen den samme, kun ét barn blev tilmeldt. Nu vil Inge Bækvang tage kontakt til kommunerne igen for at få flere tilmeldinger.

- Nu har vi så prøvet at kontakte kommunerne for at høre, om det virkelig kan være rigtigt, at der ikke er nogen, der har brug for det, og så har vi udvidet vores tilmeldingsfrist til den 10. juni, siger Inge Bækvang.

Hvis du vil vide mere om sommerlejren, kan du finde mere information her.

 

[video:flv:090524_ingen_boern.flv]