Sommerhusområde på Stevns kan nu blive til helårsboliger

Et stort sommerhusområde i Strøby Egede på Stevns bliver måske til helårsboliger. En gode for borgere og kommune, siger borgmesteren.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Nu kan et stort sommerhus-område i Strøby Egede på Stevns blive til helårsboliger.

Stevns Kommune har nemlig vundet en lille sejr i den seneste revision af hovedstadsområdets fingerplan, som kommunen er en del af.

Her har Stevns fået mulighed for at ændre status for et område langs Kystvejen, så 178 sommerhuse bliver til helårsbeboelse.

Noget, som har stået på kommunens ønskeliste i mange år, siger borgmester Mogens Haugaard Nielsen.

- Det er her, vi har et bosætningspotentiale i forhold til den vækst, der er i Køge og i mod København. Det er et meget attraktivit bosætningsområde. Derfor er det vigtigt for, at vi får den her mulighed, siger han til TV ØST. 

En guldkyst som helårsbeboelse

quote Vi får nogle borgere i Stevns Kommune, som har en guldkyst som helårsbeboelse

Mogens Haugaard Nielsen, Nyt Stevns, borgmester

Borgmesteren forklarer, at det er nogle rigtig attraktive boliger. Borgerne selv ønsker at kunne bo i boligerne hele året rundt, og så er det iøvrigt nogle borgere med et godt skattegrundlag. 

- Vi får nogle borgere i Stevns Kommune, som har en guldkyst som helårsbeboelse, siger Mogens Haugaard Nielsen. 

- Borgerne har ønsket i mange år at kunne bo her hele året. Og vi ønsker også at få dem ind i Stevns Kommune, som helårsbeboere - altså en del af Stevns Kommune - som giver os en rigtig god udvikling i Strøby Egede. 

Stevns Kommune regner med at indkalde de berørte borgere til møde i løbet af efteråret.