Socialt værested får fire millioner kroner: - Det har været en drøm altid

Det sociale værested Café Stevnen i Store Heddinge på Stevns har modtaget fire millioner kroner af Den A. P. Møllerske Støttefond.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Det bliver ubeskriveligt.

Sådan lyder det fra Rikke Ackermann, der er daglig leder på værestedet Café Stevnen, der ligger i Store Heddinge på Stevns. Værestedet modtager nemlig fire millioner kroner fra Den A. P. Møllerske Støttefond.

Pengene skal bruges til at renovere Café Stevnens bygninger, så det blandt andet bliver muligt at oprette et nødherberg for hjemløse.

Artiklen fortsætter under billedet.

Rikke Ackermann er daglig leder. Udover hende er der 50 frivillige tilknyttet Café Stevnen.
Rikke Ackermann er daglig leder. Udover hende er der 50 frivillige tilknyttet Café Stevnen. Foto: Thomas Nielsen - TV2 ØST

- Det har været en drøm for os og for mig altid, siger Rikke Ackermann.

- Vi har ikke turde tro, at det blev muligt nogensinde, men det er bare så vigtigt. Det er en del af et socialt værested. Vi møder folk uanset hvilken livssituation, de har, og vi prøver at løse den her og nu. Og det har vi ikke kunnet gøre helt. Vi har måttet puffe folk ud til lukketid, og det har gjort ondt at skulle sende dem ud i ingenting. Nogle har overnattet i vores skur. Vi har lige haft en i vores have i seks uger.

Artiklen fortsætter under billedet.

Café Stevnen har modtaget fire millioner kroner af Den A. P. Møllerske Fond. Udover et nødherberg skal pengene også bruges til at gøre værestedet mere handicapvenligt.
Café Stevnen har modtaget fire millioner kroner af Den A. P. Møllerske Fond. Udover et nødherberg skal pengene også bruges til at gøre værestedet mere handicapvenligt. Foto: Thomas Nielsen - TV2 ØST

En utæt, gammel bygning

Café Stevnen åbnede i 2012. Bag caféen står organisationen KFUM's Sociale Arbejde, som arbejder for at hjælpe udsatte borgere. Det er lykkedes med vilje og maling at gøre stueetagen hyggelig og hjemlig, som Rikke Ackermann siger. Men den øverste etage er i en tilstand, hvor selv en god portion vilje må se sig sejret.

- Det er mursten, det er håndværksmæssige ting. Det er ikke nok med vilje her, det er virkelig hårdt arbejde og fagfolk, der skal til, for at gøre det her brugbart, siger Rikke Ackermann.

- Det regner ind, og der ligger sne her om vinteren. Vi har selvfølgelig også kunnet mærke det nedenunder på vores varmeregning i den grad, fordi det er så utæt og det trækker ned i huset. Men vi har ikke kunnet gøre noget, fordi det er så voldsomt, som det er. Det er rigtig gammelt.

Artiklen fortsætter under billederne.

Taget er utæt, og det betyder, at det regner ind og om vinteren ligger der sne på gulvet.
Taget er utæt, og det betyder, at det regner ind og om vinteren ligger der sne på gulvet. Foto: Thomas Nielsen - TV2 ØST
Den øverste etage er utæt og ubeboelig. Med de fire millioner kroner skal bygningen renoveres, så der kan blive etableret et nødherberg med fire værelser.
Den øverste etage er utæt og ubeboelig. Med de fire millioner kroner skal bygningen renoveres, så der kan blive etableret et nødherberg med fire værelser. Foto: Thomas Nielsen - TV2 ØST

Arbejdet begynder efter sommeren

Café Stevnen er en del af KFUM’s Sociale Arbejde, der også ejer Café Stevnens bygninger. Der er ansat en daglig leder og omkring 50 frivillige.

Artiklen fortsætter under billedet.

Café Stevnen holder til i en gammel og slidt bygning.
Café Stevnen holder til i en gammel og slidt bygning. Foto: Thomas Nielsen - TV2 ØST

- Det betyder meget for mennesker på kanten af samfundet at blive mødt i indbydende og værdige rammer. Det øger simpelthen livskvaliteten. Derfor er vi meget taknemmelige for donationen, siger generalsekretær Morten Skov Mogensen.

Renoveringen går i gang efter sommerferien.

Den A.P. Møllerske Støttefond