¨

Smitsom meningitis på skole

Foto: TV ØST

En 9. klasseselev i Hårlev er ramt af meningitis.

I mandags viste det sig, at en skoleelev fra 9. klasse på Hotherskolen i Hårlev er blevet ramt af smitsom meningitis. Eleven er nu under observation, og der bliver også holdt et grundigt øje med øvrige elever på skolen samt personer, der har en tæt forbindelse til den smittede.

Ifølge embedslægerne har klassekammerater og de personer, som ellers kan være blevet smittet, fået et brev med hjem med information om, hvordan de skal forholde sig. Indtil videre har der ikke vist sig andre tilfælde af smitten i elevens omgangskreds.

Det er uvist, hvordan eleven er blevet smittet, men 20-25 procent af den danske befolkning faktisk er bærere af de såkaldte meningokokker i næsen. Langt de fleste uden nogensinde at mærke noget til det. Bliver man først rigtig syg, kan man i værste fald dø af sygdommen. Symptomerne på den ligner til forveksling en voldsom influenza med en hurtig temperaturstigning, stærk hovedpine og muligvis opkast, og nogle får også blodansamlinger og pletter i huden. Sygdommen smitter også ligesom influenza ved kontakt, og den kan behandles med penicillin.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App