Smidt ud fra diskotek efter klokken 23

Unge på Stevns kritiserer nu politi og kommune. I weekenden blev en stor flok 16-17-årige smidt ud af politiet fra et lokalt diskotek.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I weekenden betød klokken 23-reglen, at op mod 40 unge stod udenfor diskoteket i frostgrader, mens dansegulvet var tomt. Politiet smed alle unge under 18 år ud.

- Der er rigtig mange, som kører med natbus hjem, så de skulle stå og vente længe. Jeg synes, det var synd for dem, vi kendte, så jeg tog dem alle sammen med hjem, siger Michelle Sørensen, som selv var på diskoteket i weekenden.

Politiet forklarer, at det drejer sig om en bevillingsstrategi for hele Midt- og Vestsjællands politikreds, som skal få de unge under 18 ud af nattelivet. Men det preller af på de unge.

- De går jo i byen alligevel, og så har jeg det sådan, at det er måske bedre, politiet ved, vi er et sted, der er sikkert. Alternativet er, at vi render rundt i forsamlingshuse og ødelægger ting, hvor der ikke bliver holdt øje med os, siger Michelle Sørensen.

 

Ventet i syv måneder

Diskoteksejeren valgte at holde åbent for de unge, da han afventer svar fra kommunen.

- Vi kører en ankesag mod Stevns Kommune, og vi har ikke fået svar efter 7 måneder, siger diskoteksejer Kim Rügge, Diskotek Laki i Store Heddinge.