Småpiger samler ind til kræftramte

Velgørenhedsarbejde er også for børn. På Stevns har tre piger på egen hånd taget initiativ til at samle ind til et godt formål.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fingerstrik er populært i SFO'en Hellestedet i Hellested på Stevns. Børnene laver halstørklæder, huer og armbånd. Og nu har tre piger endda samlet penge ind ved hjælp af det strikkede garn.

Lucca Frellsen, Sofie Petersen og Cille Møller tog på eget initiativ den beslutning, at de gerne ville lave en indsamlig til fordel for kræftramte børn. Ideen var at sælge deres fingerstrikkede produkter til de øvrige børn og deres forældre.

- Alle kan jo få kræft. Vi kender flere, der har haft det. Og en af vores venners lillebror har kræft, fortæller de tre piger, der alle går i 2. klasse.

Opbakningen til projektet har været stor blandt forældre og pædagoger.

- Vi synes, det er flot, at børn i så tidlig en alder begynder at bekymre sig om andre mennesker. Dengang vi var små, tænkte vi ikke på så meget andet end at lege med dukker, lyder det fra pædagogmedhjælper Winnie Avlastenok.

Præcis 1672 kroner og 50 øre blev det til. Et beløb som de tre unge velgørere i denne uge overrakte til formanden for Foreningen Cancerramte Børn i SFO'en.

- Man skal ikke bare tænke på sig selv. Man skal også tænke på at hjælpe andre. Det får man det også selv godt af. Og måske kan de penge, vi har samlet ind, være med til at gøre nogen raske, håber de tre piger, der står bag indsamlingen.

Foreningen Cancerramte Børn sørger for gode oplevelser til de syge børn. For eksempel skiferie, biograftur eller en tur på klatrevæg.