Skoleleder åbner først mandag - skal først have helt styr på restriktionerne

Næste fase af genåbningen sender alle folkeskoleelever tilbage på skolebænken. Skoleleder på Stevns afventer restriktioner.

Fra på torsdag må alle folkeskoleelever igen møde ind til fysisk undervisning på skolen. Sådan lyder det tirsdag som følge af timelange forhandlinger mellem folketingets partier.

- Jeg glæder mig over, at alle børnene nu må komme tilbage, for optimal læring er, når børnene er fysisk i skole, og ikke, når de sidder bag en skærm. Det har fungeret godt, men nummer et er at have børnene tilbage i skole.

Sådan lyder det fra Flemming Bødker Schaaf, der er skoleleder på Store Heddinge Skole på Stevns.  

quote Vi vil have retningslinjerne først og nå at kunne agere ud for det. For det med at give forældre, elever og lærere én besked og så risikere at skulle korrigere et halvt døgn efter, det vil vi helst undgå, fordi det skaber usikkerhed

Flemming Bødker Schaaf, skoleleder på Store Heddinge Skole på Stevns.

Selvom skolerne nu har fået grønt lys til igen at samle eleverne til tavleundervisning, er det stadig uvist, hvilke restriktioner skolerne konkret skal indrette skole dagen efter.

- Er der stadig afstandskrav og i så fald hvor meget? Skal vi stadig være meget isoleret i frikvartererne? Hvor mange lærere må der være i klasselokalerne? Sådan noget ved vi ikke endnu, fortæller Flemming Bødker Shcaaf.  

Åbner først mandag

Som konsekvens af de mange ubesvarede spørgsmål, har skolelederen besluttet, at skolen først fuldt åbner op for elever mandag den 10. maj.

- Vi vil have retningslinjerne først og nå at kunne agere ud for det. For det med at give forældre, elever og lærere én besked og så risikere at skulle korrigere et halvt døgn efter, det vil vi helst undgå, fordi det skaber usikkerhed, siger Flemming Bødker Schaaf.

Hvad glæder du dig mest til ved at få alle elever tilbage?

- En hverdag, som vi kender den. Og hvor det er med den tanke i baghovedet, at vi er på vej mod normale tider – så normale tider, som det nu kan blive i den her verden.