Skoleelevers Stevnsgryde er kåret som Stevns’ nye egnsret

Stevns har fået en ny egnsret baseret på lokale råvarer. Det er elever fra Store Heddinge Skole, der står bag den nye Stevnsgryde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Stevns har i dag fået en ny egnsret.

Som en del af et projekt for at få eleverne til at få større kendskab til lokale råvarer, har elever fra Store Heddinge Skole konkurreret om at kreere den nye ret.

Det er Stevns Fødevarenetværk, Stevns Turistforening og Store Heddinge Skole, der sammen står bag projektet.

 Og vinderen er…

I dag under Høstmarked 2017 i Strøby skulle vinderen så findes.

Skolens madkundskabshold har hver især kokkereret, og de fire gryderetter skulle bedømmes af markedets gæster og ikke mindst borgmester Mogens Haugaard Nielsen (Nyt Stevns) og Claus Valdemar, der er køkkenchef på Hotel Klinten.

Der var tæt løb mellem tre af retterne, og selv om borgmesteren i sin tale gjorde det klart, at alle fire retter var gode, var der dog en, der skilte sig ud.

- Det er mad på et højt niveau, men nu er der kun en ret, der kan vinde. Vores bedømmelse er, at den ret, som er bedst, har den bedste konsistens, men at den ellers smager nøjagtigt som de andre. Derfor vil jeg bede mandagsholdet om at komme herop og få den her pokal, sagde borgmesteren.

Man kan smage, at det er stevnsk

Det var altså det hold, der har madkundskab om mandagen, der løb med sejren, og blandt eleverne var der tilbageholdt glæde at spore.

- Det er spændende, og det kilder indeni, fortalte en af piger lige efter præmieoverrækkelsen.

Har du fået mod på at gå i krig med Stevnsgryden derhjemme, kan du følge opskriften herunder.

Skal man tro på borgmesteren, er det dog vigtigt, at ingredienserne stammer fra Stevns.

- Man kan tydeligt smage, at det er stevnske råvarer, der er grundlaget for de her retter. Og derfor kan vi kun opfordre til, at alle publikummerne bagefter går ud og køber nogle stevnske råvarer, sagde han i sin tale.

Stevnsgryde