SFer kalder minister i samråd om besparelser på Stevns-skoler

Regeringen planlægger at spare på landets folkeskoler, og det rammer især små og udsatte kommuner, mener SF-politiker Jakob Mark.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det vil have store konsekvenser for den danske folkeskole, hvis regeringen gennemfører en planlagt besparelse på skolereformen – især i små, udsatte kommuner som Stevns.

Det mener i hvert fald gruppeformand for SF i Folketinget Jacob Mark (SF), der er valgt i netop Stevns Kommune. Han har nu kaldt undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) i samråd om besparelserne.

- De her besparelser rammer først og fremmest eleverne. Eleverne vil få færre ture ud af skolen. Eleverne vil få lærere, der har dårligere tid til at forberede undervisningen. Og eleverne vil opleve at pædagogerne og lærerne ikke har tid til at snakke sammen, siger han i en pressemeddelelse.

Vil give elev- og lærerflugt

Ifølge SFeren vil de bebudede besparelser gå hårdest ud over Stevns Kommune, hvor der vil skulle spares syv procent foruden de allerede gennemførte besparelser. Jacob Mark frygter, at besparelsen blandt vil være skyld i, at færre elever gennemfører folkeskolen, og at lærerne vil blive endnu mere pressede.

- Når lærerne skal undervise mere og mere, så betyder det jo, at der er mindre tid til at lave alle de andre ting, vi beder dem om. De skal forberede sig individuelt og sammen med pædagogerne, og de skal rette opgaver og snakke med forældre, slutter han.