SF: Det giver ikke mening

Unge fra Stevns og Faxe har fået afvist deres ansøgning til Køge Gymnasium. Nu presser SF sammen med Socialdemokratiet på for at få ændret reglerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det giver ikke mening. 

Sådan lyder det fra SFs undervisningsordfører, Jacob Mark, om de 39 unge fra Stevns og Faxe, som har fået afvist deres ansøgning om at blive optaget på Køge Gymnasium. 

Afvisningen kommer, fordi de unge bor for langt væk fra gymnasiet i Køge, selvom Køge Gymnasium for nogle af eleverne er det gymnasium, der ligger tættest på dem. Det vil sige, de i stedet skal finde et andet gymnasium, som har plads til dem. 

- Det giver jo ikke mening, fordi der er jo masser af uddannelsestilbud i både Solrød og Greve, og der er ikke de samme tilbud på Stevns og i Faxe, siger Jacob Mark.

quote Vi vil gerne have lavet en undtagelsesregel i særlige tilfælde

Jacob Mark, undervisningsordfører SF

SF: Vi vil have en undtagelsesregel

Socialdemokratiet vil også presse ministeren, som ellers har været tavs i denne sag. De vil nemlig have punktet på dagsordenen - og de vil ikke vente til efteråret, som ministeren lægger op til.

- Det, som der er helt galimatias her, er, at elever, der fortsat har langt til en skole bliver fravalgt og skal endnu længere. Det kan vi selvfølgelig ikke stå model til på Christiansborg. Og det kan eleverne slet ikke stå model til, siger Annette Lind, undervisningsordfører fra Socialdemokratiet.

Og det samme har SF tænkt sig at gøre. 

- Vi vil tage det her ind i det, der hedder gymnaiseforligskredsen. Gymnasieforligskredsen er dem, der bestemmer reglerne for gymnasierne i Danmark. Og vi vil gerne have lavet reglerne om, siger Jacob Mark. 

- Vi vil gerne have lavet en undtagelsesregel i særlige tilfælde.