¨

Send SFO-børn i børnehave

Foto: TV ØST

Sådan lyder meldingen fra Stevns Kommune. Her er det to børnehaver, der har åbent på kommunens lukkedage. Det gælder også pasning af SFO-børn op til 9 år.

To børnehave skal varetage pasningen af kommunens børn på de 20 lukkedage i 2011. SFO-børn på op til 9 år kan altså ske at skulle gå i børnehave det kommende år.

- Det er ikke i orden at sende SFO-børn i børnehave. De skal selvfølgelig i en SFO, siger Claus Larsen, far til 8-årig Stine på Erikstrupskolen i St. Heddinge og formand for Forældregruppen på Stevns.

Han er klar til kamp mod beslutningen om lukkedagene.

- Så må man jo gå til ministeren. Der er et regelsæt fra ministeriet, som siger, at der skal være et reelt tilbud til børnene på lukkedagene. Og det her er bare ikke i orden, siger han.

Stevns Kommune har taget beslutningen om at sende SFO-børn i børnehave.

- Det er fordi, vi er økonomisk pressede. Men det er ikke en beslutning, vi er stolte af, vil jeg da godt indrømme, siger børneudvalgsformanden i Stevns Kommune, Hans Christian Rasmussen (SF).

Han er klar til at tage pu8nktet op på dagsordnenen  igen, hvis det giver dårlige resultater at have SFO-børn i børnehave.

02:18 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App